Formula 1: Verstappen câștigă în Arabia Saudită la capătul unei lupte pasionante cu Leclerc

Autor: Mihai Morcovescu 28 mart. 2022 Știri auto

Olandezul Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, desfășurat duminică pe circuitul stradal de la Jeddah. După abandonul din Bahrain, campionul mondial s-a impus la mare luptă în fața lui Charles Leclerc (Ferrari).

După două tentative nereușite, olandezul l-a depășit cu patru tururi înainte de final pe monegasc, învingându-l cu doar 0,5 secunde. Astfel, Verstappen a bifat prima victorie din noul sezon.

Podiumul a fost completat de celălalt pilot de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz. Chiar dacă nu a repetat „dubla” din Bahrain, „Scuderia” urcă din nou cu ambele monoposturi pe podium, confirmând debutul excelent în 2022.

Max Verstappen, egalul lui Kimi Raikkonen

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pentru Verstappen, acesta a fost cel de-al 33-lea succes din carieră. El l-a egalat, astfel, într-un clasament „all-time” pe finlandezul Kimi Raikkonen.

Plecat din pole-position, colegul olandezului, Sergio Perez, a încheiat cursa din Arabia Saudită doar pe locul 4. Mexicanul a avut însă ghinion deoarece a intrat la boxe chiar înainte de ieșirea pe circuit a Safety Car-ului după accidentul suferit de Nicholas Latifi.

Pilotul Mercedes-AMG George Russell a ratat podiumul, însă a reușit să termine în fața lui Lewis Hamilton. Septuplul campion mondial a plecat de pe poziția a 15- a a grilei de start, însă nu a reușit să promoveze multe poziții, terminând al zecelea.

Cu toate acestea, Hamilton a stabilit la Jeddah un nou record. Britanicul a devenit pilotul cu cele mai multe curse disputate pentru o singură echipă. El a ajuns la 180 de Grand Prix-uri pentru Mercedes, depășindu-l pe legendarul Michael Schumacher (179 curse pentru Ferrari).

Marele Premiu din Jeddah a consemnat și trei abandonuri: Fernando Alonso, Daniel Ricciardo (ambii în turul 35) și Valtteri Bottas (turul 36). În schimb, japonezul Yuki Tsunoda  nu a reușit să ia startul din cauza unor probleme cu transmisia la monopostul Alpha Tauri.

Următoarea etapă va avea loc pe circuitul de la Albert Park din Melbourne, în weekend-ul 8-10 aprilie. Marele Circ revine, astfel, în Australia după o pauză de trei ani cauzată de pandemia de Covid-19.

Clasament piloți

1. CHARLES LECLERC, FERRARI– 45 puncte

2. Carlos Sainz, Ferrari – 33

3. Max Verstappen, Red Bull – 25

4. George Russell, Mercedes – 22

5. Lewis Hamilton, Mercedes – 16

6. Esteban Ocon, Alpine – 14

7. Sergio Perez, Red Bull – 12

8. Kevin Magnussen, Haas – 12

9. Valtteri Bottas, Alfa Romeo – 8

10. Lando Norris, McLaren – 6

Clasament constructori

1. FERRARI – 78 puncte

2. Mercedes – 38

3. Red Bull – 37

4. Alpine – 16

5. Haas – 12

6. Alfa Romeo – 9

7. Alpha Tauri 8

8. McLaren – 6

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide