Formula 1 se pregătește pentru sezonul 2021. Doi foști campioni mondiali se bat pentru un loc în Marele Circ

Autor: George Cristea acum 12 luni Știri

Chiar dacă sezonul din 2020 a fost compromis din cauza epidemiei de coronavirus, Formula 1 se pregătește  cu speranțe noi pentru sezonul 2021. Doi foști campioni mondiali – Fernando Alonso și Sebatian Vettel – se bat pentru un loc în Marele Circ.

Intră în Galeria FOTO

Fernando Alonso (campion mondial în 2005 şi 2006) şi Sebastian Vettel (campion mondial în 2010, 2011, 2012 şi 2013) nu au în acest moment locul asigurat în Formula 1 în 2021. Dacă în privinţa lui Alonso situaţia e oarecum normală, spaniolul plecând de la McLaren la finalul lui 2018, în ceea ce îl priveşte pe Vettel situaţia este una neaşteptată, după ce germanul a fost timp de 5 ani numărul 1 la Ferrari.

Sebastian Vettel a anunţat că va pleca de la Ferrari la sfârşitul acestui sezon, urmând să fie înlocuit de Carlos Sainz. Conform Gazzetta dello Sport, Vettel este luat în calcul pentru un scaun la Aston Martin, celălalt nume de pe listă fiind Fernando Alonso. Pentru Alonso o opţiune rămâne revenirea la Renault, cea care l-a pierdut pe Daniel Ricciardo. Australianul a semnat deja cu McLaren.

Formula 1 sezonul 2021: Ce schimbări se anunță

Cei de la Racing Point îşi vor schimba denumirea în Aston Martin din sezonul următor, iar jurnaliştii italieni dezvăluie că negociază deja cu Vettel posibilitatea unui contract pe mai mulţi ani.

În cazul în care Vettel îşi va da acordul să meargă la Aston Martin, germanul fiind în pole-position, sau Fernando Alonso va reveni în F1 la constructorul britanic, cel care îşi va pierde scaunul în Formula 1 în 2021 este Lance Stroll. Mexicanul Sergio Perez rămâne sigur de locul său şi datorită contribuţiei sale de 15 milioane de euro la bugetul echipei prin intermediul sponsorilor săi.

Sezonul din 2020 al Formulei 1 a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus. După mai multe curse anulate, Marele Circ va debuta anul acesta pe 5 iulie în Austria. La Spielberg vor avea loc două curse la un interval de o săptămână.Comentarii
Inchide