Oficial: S-a stabilit calendarul sezonului de Formula 1. Unde se vor desfășura primele curse?

Autor: ProMotor 02 iun. 2020 Știri auto

S-a stabilit calendarul oficial al sezonului de Formula 1. Marele Circ va debuta anul acesta pe 5 iulie în Austria. La Spielberg vor avea loc două curse la un interval de o săptămână.

GALERIE FOTO

Echipele de Formula 1 își pot face planurile pentru sezonul care ar fi trebuit să demareze în martie cu Marele Premiu al Austraiei. Primele curse au fost anulate însă, din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful Formula 1, Chase Carey, a aprobat calendarul oficial, care include, deocamdată, doar opt curse.

O singură lună mai au piloții până vor lua startul în prima cursă a sezonului. Aceasta se va desfășura la Spielberg, în Austria, pe 5 iulie, pe circuitul de casă al echipei Red Bull Racing. Și cea de-a doua cursă a sezonului va avea loc tot acolo, o săptămână mai târziu.

Marele Circ se mută apoi în Ungaria pentru a luat startul pe 19 iulie.

Silverstone va găzdui două curse, pe 2 și pe 9 august, și va fi urmat de cursa din Spania, programată să aibă loc pe data de 16 august, la Barcelona.

Pe 30 august, Lewis Hamilton de la Mercedes-AMG Petronas și Sebastian Vettel, care și-a anunțat recent divorțul de Ferrari, vor lua startul la Spa-Francorchamps, în Belgia. Pe 6 septembrie este programat Marele Premiu al Italiei, la Monza.

Toate evenimentele programate se vor desfășura fără spectatori.

Un sezon de Formula 1 marcat de speculații

Sezonul de Formula 1 începe cu multe semne de întrebare. Germanul Sebastian Vettel nu are încă un volan pentru sezonul următor și ia în calcul chiar retragerea.

Mai mult, Mercedes-AMG Petronas riscă să rămână fără piloți pentru sezonul următor. Înțelegerile cu Lewis Hamilton și Valtteri Bottas expiră la sfârșitul acestui sezon. Echipa ar putea rămâne și fără șef. Furios că nu a fost sprijinit de conducerea Mercedes în cursa pentru șefia Marelui Circ și având o relație tensionată cu CEO-ul de la Daimler, Ola Kallenius, Toto Wolff pare să fie pe picior de plecare. Austriacul infirmă însă zvonurile care îl dau în pragul plecării de la echipa cu care a câștigat șase titluri la Constructori și șase la Piloți. Și contractul său expiră anul acesta.

Calendarul oficial al sezonului 2020 de Formula 1:

Etapa Circuit/Locația Data
1 Red Bull Ring, Austria 3-5 iulie
2 Red Bull Ring, Austria 10-12 iulie
3 Hungaroring, Ungaria 17-19 iulie
4 Silverstone, Marea Britanie 31 iulie – 2 august
5 Silverstone, Marea Britanie 7-9 august
6 Circuit de Barcelona, Spania 14-16 august
7 Spa-Francorchamps, Belgia 28-30 august
8 Monza, Italia 4-6 septembrie
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide