Marele Premiu al Germaniei – Cursa

Autor: Bogdan Constantin 22 iul. 2007 Formula 1
Marele Premiu al Germaniei – Cursa

Weekendul german a fost aprins înca de ieri de accidentul lui Hamilton, din pole position plecând astăzi Kimi Raikkonen, urmat de Fernando Aloso şi Felipe Massa. Startul de pe porţiunea murdară de circuit l-a obligat pe spaniol să cedeze a doua poziţie brazilianului de la Ferrari, în timp ce în primele curbe cei doi piloţi BMW s-au acroşat reuşind să rămână în cursă totuşi. Hamilton a reuşit un start foarte bun de pe poziţia a 10-a dar este în scurt timp penalizat de o pană de cauciuc.

Apariţia ploii a dus la o loterie completă pe circuit, acolo unde piloţii surprinşi de aderenţa scăzută au început să iasă de pe circuit unul dupa altul, mai ales în prima curbă. Unul dintre protagoniştii acestor incidente a fost si Hamilton, care a fost scos de pe nisip de un tractor şi repus pe pista de unde a reuşit să se regrupeze în spatele Safety-Carului, putând chiar să o depăşească pentru a recupera turul în urmă rămas.

Ploaia a influenţat şi soarta câştigătorului cursei, aceasta venid cu doar câteva tururi înainte de steagul de final, suficient cât să-i pemită lui Fernando Alonso să treacă de Felipe Massa pentru a lua locul 1. Brazilianul a trebuit să să mulţumească cu locul doi, în timp ce coechipierul său a abandonat când era pe locul 3 cu probleme hidraulice. Locul lui a fost luat de Mark Webber, australianul reuşind o cursă foarte bună. Pe locul 4 s-a situat Alexander Wurz, urmat de David Coulthard şi de cei doi piloti BMW, Heidfeld şi Kubica. Ultimul punct a fost luat de Heikki Kovalainen, finlandezul reuşind să se impună în faţa coechipierului său aflat pe locul 9.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide