Formula 1: Lando Norris se impune în fața lui Verstappen și câștigă Marele Premiu de la Miami

Autor: Ionuț Vîlciu 06 mai 2024 Știri auto
Formula 1: Lando Norris se impune în fața lui Verstappen și câștigă Marele Premiu de la Miami

Lando Norris, pilotul principal al echipei McLaren F1, a câștigat Marele Premiu de la Miami. Astfel, el obține prima victorie a carierei.

Nu era o chestiune de dacă, ci una de când va obține Lando Norris prima sa victorie din Formula 1? Britanicul de la McLaren a dus o cursă inteligentă și a triumfat în Marele Premiu de la Miami. După cele mai multe podiumuri fără victorie (15) obținute de un pilot în Formula 1, Lando Norris s-a bucurat de un triumf mult așteptat, pe sol american.

Max Verstappen era favoritul la victorie și în acest weekend, obținând pole position și victorie în cursa de sprint, iar apoi a obținut pole position pentru cursa de duminică. Olandezul a avut un start bun și a condus cursa din Miami, părând că se îndreaptă către cea de cincea victorie din primele șase etape ale acestui sezon.

Un safety car a schimbat norocul lui Lando Norris și i-a adus prima victorie în Formula 1

Ordinea în clasamentul cursei părea stabilită, până când un accident între Kevin Magnussen (Haas) și Logan Sargeant (Williams) a dus la scoaterea safety car-ului pe circuit. Echipa McLaren a profitat de acest moment, astfel că Norris a intrat să schimbe anvelopele și a ieșit în frunte.

La restart, Norris avea anvelope mai proaspete decât Max Verstappen sau Charles Leclerc și, chiar dacă olandezul de la Red Bull Racing s-a ținut aproape pentru o perioadă, nu a avut un răspuns pentru britanic. Charles Leclerc de la Ferrari a completat podiumul, obținând locul 3 în cursa de la Miami, în timp ce coechipierul său, Carlos Sainz, a fost penalizat cu 5 secunde pentru contactul dintre el și Oscar Piastri de la McLaren, coborând un loc, până pe poziția a cincea a clasamentului final. Astfel, colegul lui Max Verstappen, Sergio Perez, a urcat pe poziția a patra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide