MP al Bahreinului - Cursa

Pilotul brazilian câştigă o cursă pe care a dominat-o de la start până la final, reuşind, după pole-positonul de ieri, să stabilească şi cel mai rapid tur.

MP al Bahreinului - Cursa MP al Bahreinului - Cursa

Cursa a început printr-un start fulminant, Alonso reuşind să treacă în prima curbă de Raikkonen, în timp ce Heikki Kovalainen a câştigat nu mai puţin de 3 poziţii. Situaţia s-a calmat foarte repede, mai multe accidente din primul tur în care au fost implicaţi Jenson Button şi Scott Speed impunând introducerea Safety-Car-ului.

Atmosfera a fost animată doar de câteva depăşiri în mijlocul clasamentului, acolo unde marea majoritate a cursei foarte multe maşini erau despărţite de doar câte o secundă. La final, Felipe Massa a câştigat cu un avans confortabil în faţa lui Lewis Hamilton, britanicul reuşind o cursă excepţională. Podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen, urmat de Nick Heidfled cu o performanţă de remarcat pentru echipa BMW.

Un rezultat nu foarte satisfăcător a fost obţinut de către Fernando Alonso, depăşit de Kimi Raikkonen la prima intrare la boxe şi apoi pe pistă şi de către Heidfeld. Campionul mondial s-a zbătut tot weekendul cu maşina, cursa din Bahrein fiind una ce va fi foarte curând uitată. Robert Kubica a avut un parcurs competitiv, terminând cursa pe locul şase, în faţa lui Jarno Trulli şi Giancarlo Fisichella.CLASAMENT FINAL ABANDONURI

1.

Felipe Massa

Anthony Davidson

2.

Lewis Hamilton

Mark Webber

3.

Kimi Raikkonen

David Coulthard

4.

Nick Heidfeld

Takuma Sato

5.

Fernando Alonso

Vitantonio Liuzzi

6.

Robert Kubica

Jenson Button

7.

Jarno Trulli

Scott Speed

8.

Giancarlo Fisichella


9.

Heikki Kovalainen


10.

Nico Rosberg


11.

Alexander Wurz


12.

Ralf Schumacher


13.

Rubens Barrichello


14.

Christijan Albers


15.

Adrian SutilCLASAMENT CONSTRUCTORI
1. McLaren 44 p.
2. Ferrari 39 p.
3. BMW 18 p.
4. Renault 9 p.
5. Toyota 5 p.
6. Williams 2 p.


CLASAMENT PILOTI
1. Fernando Alonso 22 p.
2. Kimi Raikkonen 22 p.
3. Lewis Hamilton 22 p.
4. Felipe Massa 17 p.
5. Nick Heidfeld 15 p.
6. Giancarlo Fisichella 8 p.
7. Jarno Trulli 4 p.
8. Robert Kubica
3 p.
9. Nico Rosberg 2 p.
10. Heikki Kovalainen 1 p.
11. Ralf Schumacher 1 p.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.