Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Autor: Adrian Mihălţianu 01 iul. 2013 Formula 1

Pilotul german Nico Rosberg, care concurează pentru echipa Mercedes, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii şi şi-a trecut astfel în palmares cea de-a doua victorie din sezonul 2013, după cea din Monaco.

Germanul a câştigat o cursă plină cu probleme. Rosberg a fost chemat după competiţie pentru a da explicaţii fiindcă nu ar fi încetinit în zona de steag galben, însă s-a ales doar cu o mustrare. În schimb, Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez şi Sergio Perez au avut toţi parte de probleme cu anvelopele. Hamilton a plecat în cursă de pe locul întâi, dar a căzut pe 21 după ce cauciucul de pe stânga-spate al monopostului său a explodat. În cele din urmă, englezul a terminat Marele Premiul al Marii Britanii pe locul patru.

Lewis Hamilton la pituri

Australianul Mark Webber a pornit în cursă de pe locul patru, dar a ajuns rapid către spatele plutonului din cauza unui start prost. Webber a recuperat, însă, şi a reuşit să se claseze pe locul al doilea. Colegul său de la Red Bull Racing şi campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel, a abandonat cursa din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

Sebastian Vettel îşi abandonează monopostul defect

Locul al treilea al podiumului a fost ocupat de Fernando Alonso – principalul rival al lui Vettel în lupta pentru titlul de campion mondial. După cursa din Anglia, Sebastian Vettel se află în continuare în fruntea clasamentului general al piloţilor, cu 132 de puncte, urmat de Fernando Alonso, cu 111 puncte, şi Kimi Räikkönen, cu 98 de puncte. În Marea Britanie, finlandezul a terminat cursa pe locul cinci, în faţa lui Felipe Massa, şi a stabilit un nou record în Formula 1 – al 25-lea finiş succesiv în puncte.

Următoarea cursă din calendarul competiţional 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1 este Marele Premiu al Germaniei, care se va desfăşura pe circuitul Nürburgring în 7 iulie 2013.

Rezultatele complete ale cursei din Marea Britanie pot fi văzute aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide