Schimbări de regulament F1

Max Mosley a propus renunţarea, în 2011, la actualele propulsoare V8 de 2,4 litri şi înlocuirea lor cu unele ecologice.

Schimbări de regulament F1 Schimbări de regulament F1

Preşedintele FIA doreşte în Marele Circ motoare de 2,2 litri V6 cu turbină, ce vor rula cu etanol şi vor fi limitate la doar 10.000 rpm, mult mai puţin decât limita actuală de 19.000 rpm. Evident, toate aceste limitări vor duce la puteri de doar 800 CP, mai ales că, dacă totul merge conform planurilor lui Max Mosley, propulsoarele vor trebui să reziste cinci curse.

Britanicul a declarat pentru revista F1 Racing: “Suntem în discuţii cu majoritatea producătorilor pentru a asigura că în viitor dezvoltarea şi cercetarea relevantă doar pentru Formula 1 va fi descurajată, iar ariile care au legatură directă cu maşinile de serie vor avea tot suportul nostru. Înţelegem că o astfel de abordare necesită acordul din partea producătorilor participanţi şi vom lucra strâns împreună, pentru ca în particular tehnologiile privitoare la mediul înconjurător să fie în priorităţile noastre”.

Propunerea a fost înmânată echipelor din Formula 1, iar o hotărâre se va lua în următorul an. Rămâne de văzut dacă “îngheţarea” maşinilor pe o perioadă de timp mai lungă nu va afecta spectacolul prin impunerea unei singure echipe dominante şi imposibilitatea plutonului de a recupera.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.