Schimbări de regulament F1

Autor: Andrei Nan 18 mai 2007 Formula 1
Schimbări de regulament F1

Preşedintele FIA doreşte în Marele Circ motoare de 2,2 litri V6 cu turbină, ce vor rula cu etanol şi vor fi limitate la doar 10.000 rpm, mult mai puţin decât limita actuală de 19.000 rpm. Evident, toate aceste limitări vor duce la puteri de doar 800 CP, mai ales că, dacă totul merge conform planurilor lui Max Mosley, propulsoarele vor trebui să reziste cinci curse.

Britanicul a declarat pentru revista F1 Racing: “Suntem în discuţii cu majoritatea producătorilor pentru a asigura că în viitor dezvoltarea şi cercetarea relevantă doar pentru Formula 1 va fi descurajată, iar ariile care au legatură directă cu maşinile de serie vor avea tot suportul nostru. Înţelegem că o astfel de abordare necesită acordul din partea producătorilor participanţi şi vom lucra strâns împreună, pentru ca în particular tehnologiile privitoare la mediul înconjurător să fie în priorităţile noastre”.

Propunerea a fost înmânată echipelor din Formula 1, iar o hotărâre se va lua în următorul an. Rămâne de văzut dacă “îngheţarea” maşinilor pe o perioadă de timp mai lungă nu va afecta spectacolul prin impunerea unei singure echipe dominante şi imposibilitatea plutonului de a recupera.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide