MotoGP Istambul Park

La Istambul, Roby nu adună puncte dar capătă încredere şi experienţă.

MotoGP Istambul Park MotoGP Istambul Park
Etapa a treia a motomondialului de viteză s-a desfăşurat în data de 22.04.2007 pe circuitul Istambul Park. Deschiderea au făcut-o "juniorii" de la 125, clasă în care aleargă şi Robert Mureşan, sigurul român prezent în motomondial.

După o primă sesiune de calificări dezastruoasă, în a doua, Roby a reuşit să urce abia pe locul 28 al grilei de start, dar spera sa recupereze în primele două viraje. Din păcate lucrurile nu au stat de loc aşa, Roby pierzând două poziţii în primul tur. Deşi motocicleta nu a mers chiar la nivelul aşteptărilor, timişoreanul a reuşit să urce opt locuri în cele 19 tururi.

La conducerea cursei s-a dat o luptă aprigă, nu mai puţin de opt piloţi terminând într-un ecart de 3.02 secunde. Ultimul tur a fost electrizant, Joan Olive şi Simone Corsi luptând până la ultima curbă. Câştig de cauză a avut italianul cu doar 89 de miimi în faţa lui Olive. Deşi a ajuns abia pe locul ungurul Talmacsi păstreză primul loc în clasamentul general graţie victoriei din Catalunia şi locului secund din Quatar, dar şi datorită faptului că urmăritorii săi nu au reuşit clasificări mai bune (Pesek 6, Faubel 10). Vom vedea oare în 2007 un Gabor Talmacsi mai constant şi poate un titlu mondial în acestă zonă a Europei?

Robert Mureşan: ”Nu ştiu ce s-a întâmplat în cursă pentru că în warm-up totul părea promiţător şi speram să mă apropii de puncte pe circuitul acesta. Istanbul Park este un circuit dificil şi cred că m-am descurcat în final destul de bine pe această pistă. Acum deja ne pregătim pentru Marele Premiu al Chinei, unde sper să am o evoluţie bună şi să ma comport mult mai bine în perioadele de frânare care preced virajele.
Vreau să vă fac o surpriză, aşa că urmariţi #95 pentru că acest număr va aduce primele puncte romaneşti în Campionatul Mondial de Motociclism.”

La clasa 250 cmc am avut parte de o luptă între doi spanioli (Lorenzo şi Bautista) şi un italian (Dovizioso). Ultima schimbare de lider a avut loc chiar la finele ultimului tur, Dovizioso cucerind primul loc prontr-o depăşire de zile mari. Doar o zecime de secundă l-a despărţit pe acesta de Lorenzo.
În clasamentul provizoriu conduce tot Lorenzo care cu două victorii şi un loc secund acumulează 70 de puncte şi un avans de 18 puncte în faţa învingătorului de la Istambul Park.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.