Red Bull Romaniacs - Prolog

În pofida ploii, peste 6000 de fani ai motorsportului au venit să asiste la Prologul celei de a şaptea ediţii a competiţiei, considerate a fi cel mai dur raliu hard enduro din lume. Chris Birch, ocupantul locului doi de anul trecut, a făcut show în centrul Sibiului şi a câştigat Prologul de la clasa PRO.

Red Bull Romaniacs - Prolog Red Bull Romaniacs - Prolog

Chris Birch şi Taddy BlasuziakNeozeelandezul,susţinut de KTM, va pleca primul în prima zi din munţi cu dorinţade a-şi atinge obiectivul - câştigarea Red BullRomaniacs. Al doilea timp al Prologului, la clasa cu celmai dificl traseu (PRO), a fost al britanicului Graham Jarvis.Pilotul Sherco a câştigat Prologul în urmă cu două ediţii şi anultrecut a luat startul în raliu tot din a doua poziţie. Debutant laRed Bull Romaniacs, polonezul Taddy Balzusiak pilotul oficial KTMşi de 4 ori câştigător al Erzberg Rodeo, aşteptat de faniienduroului extrem din România a făcut show pe traseul de trial dinSibiu şi s-a clasat pe locul 3.

În Prologul care a debutat la ora 14.00 au luat startul cei mairapizi 16 piloţi de la toate cele cinci clase (PRO, Expert Single,Expert Team, Hobby Single, Hobby Team), plus Trial (unde sunt doar4 piloţi înscrişi). Aceştia au fost stabiliţi în urma calificărilordesfăşurate în această dimineaţă. Din păcate, ploaia i-a forţat petoţi riderii să meargă încet pe obstacolele construite din pietreşi buşteni, iar zonele de cauciucuri au fost cele care au creatcele mai multe probleme forţându-i să fie mult mai lenţi decât în2009. În urma timpilor înregistraţi la calificări şi la Prolog seva stabili ordinea de start pentru prima zi în munţi, iar primiicare vor da piept cu traseul, îngreunat foarte mult din cauzaploilor căzute în ultimile zile, sunt cei de la clasele Trial şiPRO.

Printre primii pe traseul clasei Hobby va fi riderulromân Krisztian Nagy, câştigătorul Prologului la clasa HobbyTeam. Sătmăreanul, coechipier cu Dani Oţil în echipaTipTil, aşteaptă însă zilele din munte pentru că acolo se va dabătălia pentru podiumul final al raliului.

Mâine se va concura în zona Munţilor Cindrel. Un punctinteresant pentru spectatori este cel de pe Valea Şanta (CabanaCurmătura - urcarea către Păltiniş din Sibiu).

Taddy BlasuziakLiveTracking

Fanii pot să îşi urmărească favoriţii accesând începând cu primazi în munţi (duminică 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pesite va fi disponibilă opţiunea live tracking, unde introducândnumărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acestape traseu.

Rezultate Prolog

Clasa Pro

1. Chris Birch (NZL)

2. Graham Jarvis (ENG)

3. Taddy Blazusiak (POL)

Expert Single

1. Martin Wilholt (GER)

2. Adrian Broughton (NZL)

3. Dean Nuttall (AUS)

Expert Team

1. Martin Volny (CZE)

2. Jonas Karlsson (SWE)

3. Akos Varga (HUN)

Hobby Single

1. Mats Igelstrom (SWE)

2. Andreas Grever (GER)

3. Riho Kollist (EST)

Hobby Team

1. Krisztian Nagy (ROU)

2. Dennis Urbanek (GER)

3. Stefan Heinze (GER)

Trial

1. Phillip Scholz (GER)

2. Alexander Steinwendtner (AUT)

3. Stefan Zwerenz (GER)