Red Bull Romaniacs - Prolog

În pofida ploii, peste 6000 de fani ai motorsportului au venit să asiste la Prologul celei de a şaptea ediţii a competiţiei, considerate a fi cel mai dur raliu hard enduro din lume. Chris Birch, ocupantul locului doi de anul trecut, a făcut show în centrul Sibiului şi a câştigat Prologul de la clasa PRO.

Red Bull Romaniacs - Prolog Red Bull Romaniacs - Prolog

Chris Birch şi Taddy BlasuziakNeozeelandezul, susţinut de KTM, va pleca primul în prima zi din munţi cu dorinţa de a-şi atinge obiectivul - câştigarea Red Bull Romaniacs. Al doilea timp al Prologului, la clasa cu cel mai dificl traseu (PRO), a fost al britanicului Graham Jarvis. Pilotul Sherco a câştigat Prologul în urmă cu două ediţii şi anul trecut a luat startul în raliu tot din a doua poziţie. Debutant la Red Bull Romaniacs, polonezul Taddy Balzusiak pilotul oficial KTM şi de 4 ori câştigător al Erzberg Rodeo, aşteptat de fanii enduroului extrem din România a făcut show pe traseul de trial din Sibiu şi s-a clasat pe locul 3.

În Prologul care a debutat la ora 14.00 au luat startul cei mai rapizi 16 piloţi de la toate cele cinci clase (PRO, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team), plus Trial (unde sunt doar 4 piloţi înscrişi). Aceştia au fost stabiliţi în urma calificărilor desfăşurate în această dimineaţă. Din păcate, ploaia i-a forţat pe toţi riderii să meargă încet pe obstacolele construite din pietre şi buşteni, iar zonele de cauciucuri au fost cele care au creat cele mai multe probleme forţându-i să fie mult mai lenţi decât în 2009. În urma timpilor înregistraţi la calificări şi la Prolog se va stabili ordinea de start pentru prima zi în munţi, iar primii care vor da piept cu traseul, îngreunat foarte mult din cauza ploilor căzute în ultimile zile, sunt cei de la clasele Trial şi PRO.

Printre primii pe traseul clasei Hobby va fi riderul român Krisztian Nagy, câştigătorul Prologului la clasa Hobby Team. Sătmăreanul, coechipier cu Dani Oţil în echipa TipTil, aşteaptă însă zilele din munte pentru că acolo se va da bătălia pentru podiumul final al raliului.

Mâine se va concura în zona Munţilor Cindrel. Un punct interesant pentru spectatori este cel de pe Valea Şanta (Cabana Curmătura - urcarea către Păltiniş din Sibiu).

Taddy BlasuziakLive Tracking

Fanii pot să îşi urmărească favoriţii accesând începând cu prima zi în munţi (duminică 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opţiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

Rezultate Prolog

Clasa Pro

1. Chris Birch (NZL)

2. Graham Jarvis (ENG)

3. Taddy Blazusiak (POL)

Expert Single

1. Martin Wilholt (GER)

2. Adrian Broughton (NZL)

3. Dean Nuttall (AUS)

Expert Team

1. Martin Volny (CZE)

2. Jonas Karlsson (SWE)

3. Akos Varga (HUN)

Hobby Single

1. Mats Igelstrom (SWE)

2. Andreas Grever (GER)

3. Riho Kollist (EST)

Hobby Team

1. Krisztian Nagy (ROU)

2. Dennis Urbanek (GER)

3. Stefan Heinze (GER)

Trial

1. Phillip Scholz (GER)

2. Alexander Steinwendtner (AUT)

3. Stefan Zwerenz (GER)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.