Ţara Bârsei a fost o provocare pentru echipa BCR Leasing Rally

Autor: Oraan Mărculescu 11 sept. 2012 BCR Leasing Rally
Ţara Bârsei a fost o provocare pentru echipa BCR Leasing Rally

După ce în etapa precedentă, de la Arad, BCR Leasing Rally a obţinut locul întâi pe echipe, iar doi dintre piloţi şi-au asigurat titlurile de Campioni Naţionali la categoriile lor, toţi se aşteptau ca la Raliul Ţara Bârsei, penultima etapă din campionatul acestui an, BCR Leasing Rally să facă legea.

Etapa de la Braşov, desfăşurată în perioada 7-8 septembrie, a început foarte promiţător pentru piloţii BCR Leasing Rally, obiectivul principal al echipei fiind păstrarea primei poziţii în clasamentul general al echipelor.

Edwin Keleti, devenit deja campion la Clasa 3, era hotărât să facă un parcurs fără greşeală, punctele obţinute fiind de mare importanţă pentru echipă. Din păcate, chiar dacă timpii din shakedown şi superspecială au fost foarte buni, iar poziţionarea pe locul 4 după PS3 era meritorie, toate planurile s-au spulberat pe PS4, unde un bolovan aflat pe trasă a rupt telescopul din dreapta imediat după start, iar Edwin şi Botond, copilotul său, au fost nevoiţi să abandoneze.

Ulterior, în PS5, a fost rândul lui Vali Porcişteanu să fie victima unui bolovan, care i-a distrus tot amortizorul dreapta faţă. Vali şi Dan Dobre au reuşit să ajungă cu maşina în parcul tehnic, unde mecanicii au remediat rapid problema şi le-au permis celor doi să readucă bolidul Mitsubishi în cursă.

Din păcate, nu mai putea fi vorba de o cursă pentru câştigarea primei poziţii, dar, chiar şi aşa, Valentin Porcişteanu a reuşit să urce în final pe poziţia a 5-a, care ar fi contat suficient de mult pentru echipă. Însă oficialii acestui raliu au luat decizia de a exclude echipajul BCR Leasing Rally din această etapă, o decizie care, în urma contestaţiei, a fost respinsă de oficialii FRAS, după ce toată lumea a fost ţinută în tensiune de o decizie considerată injustă şi de către alţi participanţi la raliu.

Astfel, Porcişteanu îşi păstrează poziţia a doua în clasamentul general la piloţi, iar lupta pentru al doilea său titlu de campion naţional se va da în ultima etapă, de la Iaşi, care va fi dominată de rivalitatea dintre Vali Porcişteanu şi contracandidatul Francois Delecour.

Nici ceilalţi componenţi ai echipei BCR Leasing Rally Team nu au scăpat uşor la Raliul Ţara Bârsei: Bogdan Năstase, deşi pe locul întâi în clasa lui aproape tot raliul, a suferit o pană pe PS8, care l-a costat mult timp, iar Alex Filip, devenit deja Campion Naţional la Categoria 2, a fost nevoit să abandoneze după ruperea punţii spate.

Raliul Ţara Bârsei a fost, aşadar, plin de provocări pentru piloţii BCR Leasing Rally Team, dar, în final, echipa a reuşit să rămână în fruntea clasamentului pe echipe. Diferenţa faţă de următorii clasaţi este mică, dar acest lucru nu face decât să anunţe o ultimă etapă deosebit de spectaculoasă şi tensionată la Iaşi, în perioada 5-6 octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide