Clasamentul General al CNR Dunlop 2008

Finlandezul, lider al clasamentului general CNR Dunlop, şi-a adjudecat şi laurii din Ţara Bârsei, reuşind să câştige competiţia fără prea mari bătăi de cap. Doar două competiţii îl mai despart de titlu în România.

3.09.2008 În urma celei de a şasea etape a CNR Dunlop, desfăşurată la Braşov, au fost afişat clasamentul general. Doar două etape au mai rămas până la sfârşitul campionatului. 

Raliul Brasovului - probe speciale1. Jarkko Miettinen - Lukka Mikko - Mitsubishi EVO

2. Dan Gârtofan - Adrian Berghea - Subaru Impreza

3. Gergo Szabo - Zoltan Kohler - Mitsubishi EVO

4. Tempesta - Dorin Pulpea - Subaru Impreza

5. Claudiu David - Mihaela Beldie - Mitsubishi EVO

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Deşi la demonstraţia din Braşov din prima zi a competiţiei nu s-a clasat decât pe locul patru, Jarkko Miettinen, a reuşit ca în următoarele două zile să-şi adjudece laurii. Pe locul secund a terminat Gergo Szabo, fiind urmat de Valentin Porciştieanu.

Încă de la începutul celei de a doua zi Jarkko Miettinen a atatcat fiecare secţiune cronometrată reuşind să obţină un avans considerabil care l-a ajutat să câştige toate cele 8 probe speciale. Lupta pentru locul secund a fost acerbă, lui Tempesta nefiindu-i permis de Szabo să-şi adjudece acest loc. Miettinen a câştigat de asemeni şi Cupa Mitsubishi Lancer. Nu mai puţin de 10 concurenţi au luat startul cu maşini de raliu Mitsubishi Lancer Evo. 

"În următoarele două curse mergem la victorie, dar, dacă alt pilot va fi mai rapid, nu vom forța și ne vom concentra să obținem punctele de care avem nevoie pentru a câștiga campionatul”, a declarat Jarkko Miettinen.

Cea de a şasea competiţie din cadrul CNR Dunlop, Raliul Ţara Bârsei SEAT-Mobil 1, desfăşurată pe o un traseu de macadam de peste 300 km în împrejurimile Braşovului, a adunat la start doar 64 de echipe din cele 73 înscrise. Claudiu David, pilot al concursului organizat de promotor.ro, nu a mai luat startul în acest raliu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.