CNR Dunlop 2009 – etapa a IV-a

Autor: Dan Vache 18 iun. 2009 Raliuri
CNR Dunlop 2009 – etapa a IV-a

Federaţia Română de Automobilism Sportiv programează în acest week-end la Cluj-Napoca ce-a de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2009. Cu o lungime totală de 422,50 km, dintre care peste 28% o reprezintă lungimea probelor speciale, Raliul Clujului Mobil 1 strânge peste 50 de echipaje la startul unei competiţii sportive care a rezervat fanilor două superspeciale deosebit de spectaculoase în inima Ardealului.

Cu etapa clujană, Campioantul Naţional de Raliuri Dunlop 2009 intră pe ultimul asfalt din acest sezon. După tragicul eveniment din etapa precedentă, etapa de asfalt de la Cluj aduce două zile de concurs în care siguranţa este prima prioritate. “Suntem la etapa a IV-a a campionatului. Regretăm tragicul accident de la Iaşi, în urma căruia şi-a pierdut viaţa pilotul Lucian Gârbacea. Deşi ancheta interna FRAS, declanşată pentru stabilirea cauzelor accidentului, este încă în desfăşurare, s-au identificat deja o serie de măsuri pentru diminuarea riscurilor la care sunt supuşi membrii echipajelor” a declarat Ovidiu Mazilu, Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

“Salutăm iniţiativa Clubului Sportiv Savu Racing, organizator al evenimentului, de a include evenimentul în calendarul Federaţiei Internationale de Automobilism ca etapă restricţionată. O etapă restricţionată este un eveniment în care concurenţii din afara ţării în care se desfăşoară raliul vin doar pe bază de invitaţie. Din păcate, la această ediţie a Raliului Clujului Mobil 1 nu figurează pe lista celor înscrişi la startul competiţiei nici un pilot cu statut de invitat. Sperăm că organizarea evenimentului va demonstra că Raliul Clujului Mobil 1 este unul care poate îndeplini pe viitor standardele unui eveniment internaţional”, a încheiat Preşedintele FRAS, Ovidiu Mazilu.

La start vor fi prezenţi toţi favoriţii la titlu, în timp ce printre absenţe se numără regretatul Lucian Gârbacea, unul din principalii actori ai Grupei A.

După o victorie umbrită de tristul eveniment de la Iaşi, echipajul finanlandez, Jarkko Miettinen – Lukka Mikko, revine în eşalonul fruntaş al clasamentului general şi, având în vederea abandonurile din primele două etape ale actualului sezon, campionul naţional en titre promite la Cluj un start în forţă cu şanse reale la prima poziţie a etapei. 

Etapa clujană de asfalt debutează cu un start festiv sâmbătă la orele 10.00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi rezervă doar 7 probe speciale, dintre care două vor fi SuperSpecialele Cora şi Iulius Mall. Etapa se va încheia duminică, cu festivitatea de premiere programată la ora 18 00 in incinta Iulius Mall.

După primele trei etape ale Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2009, situaţia primelor cinci echipaje în clasamentul general este următoare:

1.    Gergo Szabo / Zoltan Kohler – Mitsubishi Evo 9 – 23 de puncte
2.    Marco Tempesta / Dorin Pulpea – Peugeot 207 S2000 – 19 puncte
3.    Valentin Porcisteanu / Dan Dobre   – Mitsubishi Evo 9 – 18 puncte
4.    Bogdan Marista / Sebastian Itu – Subaru Impreza N 14 – 10 puncte
5.    Jarkko Miettinen / Lukka Mikko – Mitsubishi Evo 9 – 10 puncte

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2009 este Raliul Sibiului (macadam), programată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv în perioada 17-19 iulie 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide