Dakar 2009 - acum în America de Sud

În 2008 a fost sistat, din cauza gradului ridicat de pericol din ţările africane. Acum, Dakar 2009 revine pe scena motorsportului, însă anul acesta se va desfăşura în America de Sud.

Dakar 2009 - acum în America de Sud Dakar 2009 - acum în America de Sud

Mitsubishi Racing Lancer in 2009După 30 de ani de la inaugurarea raliului Paris-Dakar, acesta se mută în America de Sud, urmând a se desfăşura între Argentina şi Chile. Totuşi, chiar dacă plecarea a avut loc azi, 3 ianuarie, din Buenos Aires, titulatura raliului rămâne Dakar 2009.

Pe parcursul celor 16 zile vor fi parcurşi aproape 10.000 km, pe trasee foarte variate: pampas, nisip, pietriş, noroaie. În premieră, maşinile vor rula şi la altitudini foarte mari, ceea ce va însemna pierderi ale puterilor motoarelor de până la 20%.

Este de aşteptat un duel Mitsubishi vs. Volkswagen, fiecare aliniind câte patru maşini. Mitsubishi se bazează pe echipele Peterhansel-Cotteret, Alphand-Picard, Roma-Cruz Senra şi Masuoka-Maimon, în timp ce pentru Volkswagen evoluează Carlos Sainz - Perin, De Villiers-Von Zitzewitz, Depping-Gottschalk şi Miller-Pitchford.

Upgrade pentru VW Race TouaregJaponezii au înlocuit modelul Pajero cu Mitsubishi Racing Lancer, în timp ce Volkswagen se bazează pe experienţa din domeniul diesel pentru un VW Race Touareg 2, o evoluţie a maşinii din 2007.

Alte maşini care vor face spectacol în raliul Dakar 2009 sunt: BMW X-Raid (bazat pe X3) - două maşini de uzină şi patru private; două buggie Hummer; patru maşini Nissan; mai multe "buggys", dintre care se remarcă SMG-ul cu motor Porsche al lui Phillipe Gache; câteva "Bowler", prototipuri venite din cursele Baja.

Nu lipsesc motocicletele (peste 200, majoritatea KTM), quadurile şi secţiunea "truck" (din cei aproape 100 de mastodonţi remarcându-se KAMAZ şi TATRA).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.