Dakar 2009 - prima victimă

Raliul Dakar 2009, desfăşurat în America de Sud, a făcut prima victimă, un rider francez, răpus de edem pulmonar în Argentina, între localităţile Santa Rosa şi Puerto Madrid, cea mai lungă probă din acest an.

Dakar 2009 - prima victimă Dakar 2009 - prima victimă

Francezul răpus în Raliul Dakar se numeşte Pascal Terry şi avea 49 de ani. Francezul reprezintă cea de-a 51-a victimă pe care dificilul raliu a facut-o încă de la prima organizare din 1951. Cu puţin timp înainte de a se pierde orice indiciu despre condiţia sa, francezul a anunţat că motocicleta sa Yamaha a rămas fără combustibil, dar a luat de la un concurent şi va putea continua cursa

Motociclistul a fost găsit într-o zonă inaccesibilă cu vegetaţie bogată, întins la 15 metri depărtare de motocicleta sa. Lângă el au mai fost găsite proviziile de mâncare, apă şi casca sa. Cauza morţii a fost diagnostică edem pulmonar. Doi dintre cei trei motociclişti români care participă la dakar, au abandonat prematur din cauza accidentărilor.

La clasa moto, leader-ul este Marc Coma, cu un avans de 27 de minute faţă de următorul clasat.  Nasser Al Attiyah este cel care conduce în grupa turismelor, preluând şefia clasamentului de la spaniolul Carlos Sainz.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.