Dakar Argentina Chile 2009

Autor: Dragoş Băltăţeanu 20 ian. 2009 Raliuri

Volkswagen-ul a aterizat pe plafon rănind-ul pe copilotul său. Abandonu-l lui Sainz avea să îi priveze pe cei de la VW de un podium integral albastru. Conducerea în cursă a fost moştenită de sud-africanul Giniel de Villiers, cel care a adus la final prima victorie în Dakar pentru Volkswagen. Americanul Mark Miller completa podiumul pentru VW în timp ce Robby Gordon a terminat pe locul trei cu al său impresionant Hummer.

Competiţia începuse promiţător şi BMW-urile X3 ale echipei X-Raid. Însă Guerlain Chicherit avea să se răstorne chiar din prima etapă. Francezul a continuat dar a pierdut orice şansă să mai ajungă în top. Nasser Al-Attiyah a fost pilotul care a ţinut sus steagul BMW reuşind câteva victorii de specială.

Pilotul din Qatar avea să fie însă descalificat după ce a ratat inteţionat o serie de puncte de control orar din cauza unor probleme tehnice cu maşina sa. Al-Attiyah a sperat că va primi doar o penalizare de timp dar organizatorii au decis să îl elimine din cursă.

La categoria quad-urilor s-a impus cehul Josef Machacek pe un atv Yamaha.Doar 13 echipaje din cele 30 de la start au ajuns la Buenos Aires, iar cehul de 53 ani s-a dovedit cel mai bun dintre toţi. Locul doi a fost cucerit de argentinianul Marcos Patronelli, o performanţă de invidiat pentru un localnic.

La categoria grea, lupta s-a dat ca de obicei între ruşii de la Kamaz şi olandezii de la Ginaf. După un început mai timid, Kamaz-urile s-au instalat în frunte şi şi-au însuşit primele doua locuri pe podium prin echipajele conduse de Kabirov şi Chagin. Olandezul De Rooy a terminat pe locul trei reuşind să se opună unui podium totalmente rusesc.

Clasament Moto
1.Marc Coma (KTM)
2.Cyril Despres (KTM)
3.David Fretigne (Yamaha)
4.David Casteu (KTM)
5.Helder Rodrigues (KTM)

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide