Dementor Rally Show 2010

În zilele de 5 şi 6 noiembrie a avut loc la Sibiu Dementor Rally Show 2010, o competiţie extrasezon, pentru desemnarea celor mai bine dintre cei buni.

Dementor Rally Show 2010 Dementor Rally Show 2010

20 de piloţi la grupa N şi 7 la grupa A au luat startul în ziua a doua la Dementor Rally Show. În prima runda a competiţiei au fost programate câte trei manşe, la fiecare grupă, primii opt obţinând calificarea în faza următoare a competiţiei. Claudiu David a fost cel mai rapid în primul tur, el fiind urmat de David Botka, Csaba Spitzmuller, Valentin Porcişteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marişca, Titi Aur şi Marco Tempeasta.

La grupa A Vlad Cosma şi-a asigurat un loc în semifinale cu cel mai bun timp. Celelalte trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Danny Ungur, Alex Filip şi Sebastian Barbu, toţi concurând pe Citroen C2 R2 Max.

La grupa N Valentin Porciţteanu a fost cel mai rapid, el fiind urmat de David Botka, Csaba Sptizmuller şi Bogdan Marişca. Claudiu David, cel mai rapid în turul anterior, a terminat doar pe cinci şi a ratat calificarea în semifinale. Gergo Szabo, câştigătorul ediţiei din 2009, a avut cel mai slab timp în sferturile de finală şi nu a avut nicio şansă să-şi apere trofeul. Nici Tempesta, câştigătorul Cupei Europei de Est la Raliuri, şi nici multiplul campion naţional Titi Aur, nu au reuşit să ajungă în semifinale.

În finala mare de la grupa A s-au întâlnit Vlad Cosma şi Danny Ungur, cel din urmă câştigând competiţia. "Sunt extrem de fericit că am reuşit să mă impun din nou la grupa A, mai ales că aici am obţinut prima mea victorie cu modelul Citroen C2 R2 Max în 2009. Este un final excelent de sezon pentru mine", a spus Danny Ungur.

La grupa N lucrurile avea să devină aproape dramtice în finala dintre Valentin Porcişteanu şi David Botka. Valentin Porcişteanu a început finala în forţă şi l-a învins pe David Botka cu peste o secundă în prima manşă. Vicecampionul naţional de raliuri din 2010 a facut însă o greşeală în manşa a doua, s-a răsturnat, şi nu a reuşit să treacă linia de sosire. Salvarea a venit de la Bogdan Marişca, recompensat şi cu un premiu pentru fair-play, care i-a cedat maşina pentru ultima manşă lui Valentin Porcişteanu. David Botka a mers însă excelent în ultima manşă şi a reuşit să câştige Dementor Rally Show la prima sa participare.

Raul Badiu şi Florin Petrisor, ambii numărându-se printre cei 10 finalişti Rompetrol Racing Challenge, au alergat vineri (5.11.2010) în Dementor Rally Show 2010, în cupa Logan. Raul chiar a urcat pe podium!

Cristian Rus, câştigătorul Rompetrol Racing Challenge, a alergat în calitate de copilot al lui Bogdan Marişca, Danny Ungur şi Vlad Cosma, atât în grupa N, cât şi în grupa A. Piloţii de la Napoca Rally Academy i-au fost alături şi l-au susţinut. Cristian Rus începe antrenamentele pentru Campionatul Naţional de Raliuri 2011, în care va lua startul ca şi pilot, pe un Citroen C2.Graţie experienţei de copilot dobândită la Dementor Rally Show 2010, Cristian îşi va alege mult mai uşor copilotul care îl va asista în campionatul din anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.