Dementor Rally Show 2010

În zilele de 5 şi 6 noiembrie a avut loc la Sibiu Dementor Rally Show 2010, o competiţie extrasezon, pentru desemnarea celor mai bine dintre cei buni.

Dementor Rally Show 2010 Dementor Rally Show 2010

20de piloţi la grupa N şi 7 la grupa A au luat startul în ziua a douala Dementor Rally Show. În prima runda a competiţiei au fostprogramate câte trei manşe, la fiecare grupă, primii opt obţinândcalificarea în faza următoare a competiţiei. Claudiu David a fostcel mai rapid în primul tur, el fiind urmat de David Botka, CsabaSpitzmuller, Valentin Porcişteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marişca,Titi Aur şi Marco Tempeasta.

La grupa A Vlad Cosma şi-a asigurat un loc în semifinale cu celmai bun timp. Celelalte trei locuri au fost ocupate, în ordine, deDanny Ungur, Alex Filip şi Sebastian Barbu, toţi concurând peCitroen C2 R2 Max.

La grupa N Valentin Porciţteanu a fost cel mai rapid, el fiindurmat de David Botka, Csaba Sptizmuller şi Bogdan Marişca. ClaudiuDavid, cel mai rapid în turul anterior, a terminat doar pe cinci şia ratat calificarea în semifinale. Gergo Szabo, câştigătorulediţiei din 2009, a avut cel mai slab timp în sferturile de finalăşi nu a avut nicio şansă să-şi apere trofeul. Nici Tempesta,câştigătorul Cupei Europei de Est la Raliuri, şi nici multiplulcampion naţional Titi Aur, nu au reuşit să ajungă însemifinale.

Înfinala mare de la grupa A s-au întâlnit Vlad Cosma şi Danny Ungur,cel din urmă câştigând competiţia. "Sunt extrem de fericit că amreuşit să mă impun din nou la grupa A, mai ales că aici am obţinutprima mea victorie cu modelul Citroen C2 R2 Max în 2009. Este unfinal excelent de sezon pentru mine", a spus Danny Ungur.

La grupa N lucrurile avea să devină aproape dramtice în finaladintre Valentin Porcişteanu şi David Botka. Valentin Porcişteanu aînceput finala în forţă şi l-a învins pe David Botka cu peste osecundă în prima manşă. Vicecampionul naţional de raliuri din 2010a facut însă o greşeală în manşa a doua, s-a răsturnat, şi nu areuşit să treacă linia de sosire. Salvarea a venit de la BogdanMarişca, recompensat şi cu un premiu pentru fair-play, care i-acedat maşina pentru ultima manşă lui Valentin Porcişteanu. DavidBotka a mers însă excelent în ultima manşă şi a reuşit să câştigeDementor Rally Show la prima sa participare.

RaulBadiu şi Florin Petrisor, ambii numărându-se printre cei 10finalişti Rompetrol Racing Challenge, au alergat vineri (5.11.2010) înDementor Rally Show 2010, în cupa Logan. Raul chiar a urcat pepodium!

Cristian Rus, câştigătorul Rompetrol Racing Challenge, a alergatîn calitate de copilot al lui Bogdan Marişca, Danny Ungur şi VladCosma, atât în grupa N, cât şi în grupa A. Piloţii de la NapocaRally Academy i-au fost alături şi l-au susţinut. Cristian Rusîncepe antrenamentele pentru Campionatul Naţional de Raliuri 2011,în care va lua startul ca şi pilot, pe un Citroen C2.Graţieexperienţei de copilot dobândită la Dementor Rally Show 2010,Cristian îşi va alege mult mai uşor copilotul care îl va asista încampionatul din anul viitor.