Isuzu va participa la Dakar 2013 cu D-Max

Isuzu a pregătit un pick-up D-Max pentru raliul Dakar 2013, una dintre cele mai dure competiţii auto din lume.

Isuzu va participa la Dakar 2013 cu D-Max Isuzu va participa la Dakar 2013 cu D-Max

Pick-up-ul Isuzu D-Max a fost pregătit pentru a participa la ediţia din 2013 a raliului Dakar. Bazată pe un D-Max 4x4 cu cabină dublă, versiunea pentru Dakar a camionetei are parte de un motor turbodiesel de 3,0 litri care dezvoltă 242 de cai-putere la 4.800 rpm şi un cuplu de 589 Nm la 2.000 rpm.

Cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu cinci trepte, motorul diesel propulsează D-Max-ul de Dakar şi cele 2,3 tone ale sale de la zero până la 100 km/h în doar şapte secunde şi până la o viteză maximă de 190 km/h. Iar aceste performanţe au fost obţinute pe drumuri neasfaltate.

Pe lângă creşterea puterii motorului, cei de la Isuzu au modificat D-Max-ul astfel încât să facă faţă cursei de peste 5.000 de kilometri din America de Sud. Astfel, pick-up-ul a primit, printre altele, o suspensie modificată şi protecţii din aluminiu pentru componentele prinse de şasiu, în timp ce pilotul şi copilotul vor fi protejaţi în cazul unui accident de un rollcage şi de o serie de panouri din fibră de carbon.

Camioneta face parte din echipa Isuzu Motorsports International Off-Road Race Team din Australia şi va fi pilotată de către Bruce Garland. Copilotul său va fi Harry Suzuki, directorul Isuzu Motorsports.

În 2009, echipa Isuzu a participat la raliul Dakar cu un D-Max din precedenta generaţie.

Cea de-a 35-a ediţie a raliului Dakar se va desfăşura în perioada 5-20 ianuarie 2013 şi va avea ca punct de plecare oraşul Lima, capitala ţării sud-americane Peru, iar sfârşitul cursei va fi în Santiago, capitala statului Chile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.