Mihai Leu, din nou pilot de raliuri. Au mai rămas zece zile până la Raliul Aradului

Autor: Andrei Nan 13 aug. 2013 Raliuri
Mihai Leu, din nou pilot de raliuri. Au mai rămas zece zile până la Raliul Aradului

Întrecerea de la Arad are coeficient 1.2, cel mai mare din ultimele patru etape rămase de disputat în acest an. Acest lucru i-a atras pe principalii actori ai campionatului, ocupanţii primelor 10 poziţii ale clasamentului general urmând să fie prezenţi la start.

 Pe listă de inscrieri se regăsesc şi numele a doi dintre piloţii maşinilor de deschidere. Astfel, Mihai Leu revine la volanul unei maşini de raliuri pentru prima dată după multi ani. Marele sportiv român va pilota un Mitsubishi Lancer Evo VI. Pe de altă partem, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se va afla şi el la volanul unei maşini de deschidere (Mitsubishi Lancer Evo VIII).


Ca în fiecare an, Aradul atrage şi competitori maghiari. Dacă Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo X) şi David Botka (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) au un program extins în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, alte trei echipaje din Ungaria vor lua startul în Raliul Aradului, la bordul a două modele Lada, respectiv un Mitsubishi Lancer Evo III.

Ungaria nu este însă singura ţară vecină cu reprezentanţi la Arad. Două echipaje din Bulgaria vor fi de asemenea prezente pe macadamul arădean. Todor Slavov este unul dintre cei mai rapizi piloţi de raliuri bulgari. Performanţa cea mai notabilă a lui Slavov o reprezintă obţinerea locului 3 în clasamentul Junior WRC în 2010.

Pilotul bulgar i-a devansat atunci printre alţii pe Thierry Neuville, Karl Kruuda sau Jeremi Ancian. Cu doi ani mai devreme, Todor Slavov a reprezentat Bulgaria în programul Pirelli Star Driver. Printre rivali l-a avut pe acelasi Neuville, dar şi pe Martin Prokop, Jarkko Nikara, Andreas Aigner sau Michal Kosciuszko. Slavov va pilota la Arad un Renault Clio R3, urmând să se bată la victoria clasei 5 cu Alex Filip şi Adrian Raspopa. Din păcate, Sebastian Barbu, învingătorul de la Sibiu al acestei clase, va absenta la Arad.

 Deşi lista de înscrieri include doar doua modele S2000, Peugeot-ul 207 al lui Francois Delecour si Skoda Fabia a lui Dan Gîrtofan, Raliul Aradului Atrium Mall va beneficia în premieră în România de prezenţa unui model în configuratie R5. Marco Tempestini a decis să ia startul la Arad cu un Ford Fiesta R5, la doar o lună de la debutul noului model în raliurile mondiale.

Raliul Aradului Atrium Mall 2013 va debuta vineri, 23 august, cu shakedown-ul şi prezentarea oficială a echipajelor. Cele 13 probe speciale, care însumează 146.6km, se vor parcurge în zilele de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).    

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide