Mikko Hirvonen victorie în Finlanda

Autor: Cosmin Iordache 03 aug. 2009 Raliuri
Mikko Hirvonen victorie în Finlanda

Mikko Hirvonen, alături de copilotul Jarmo Lehtinen, a învins în legendarul raliu cu un avans de 25.1 secunde, distanţându-se la trei puncte faţă de ocupantul locului secund, cu numai trei runde înainte de finalul campionatului. A fost cea de-a treia etapă în care Hirvonen s-a impus decisiv şi a patra victorie consecutivă a echipei Ford în sezonul 2009.Rezultatele au micşorat diferenţa de punctaj a echipei Ford în bătălia pentru titlul constructorilor la 14 puncte şi au încheiat o săptămână perfectă, în care Ford şi-a anunţat extinderea angajamentului în cadrul WRC pentru următorii doi ani.

“Am urmărit acest raliu încă de când eram un copil, iar acum am caştigat şi m-am alăturat legendelor acestui sport, care au învins în cadrul etapei. Victoria în Finlanda îmi aduce o senzaţie fantastică, de nedescris în cuvinte. A fost un weekend grozav pentru echipă, pe care îl vom sărbători ca atare. M-am simţit în deplin control în cadrul acestui raliu. Am dus o bătălie extraordinară cu Loeb, iar când acesta a întâmpinat o problemă, mi-am permis să o iau mai uşor,” a declarat satisfăcut Hirvonen.

Raliul Finlandei, runda a noua din seria de doisprezece a acestui campionat, este recunoscut drept cea mai rapidă etapă. Faimos pentru săriturile extraordinare pe care le executa la volanul modelului Focus RS WRC, Latvala a marcat tabela vitezelor, atingând o viteză medie de 131.56 km/h în cadrul penultimei probe super speciale. Numai în câteva dintre cele 23 de teste de viteză desfăşurate pe pietrişul finlandez, pe o lungime totală de 345.15 km, viteza medie înregistrată a coborat sub 120 km/h, în ciuda ploilor puternice de sâmbătă dimineaţă.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide