Nasser Al-Attiyah renunţă la Volkswagen

Pilotul din Qatar, câştigător la Dakar, părea decis să semneze cu Volkswagen pentru un program complet în WRC. Dar pentru că VW vrea să renunţe la programul pentru Dakar, Al-Attiyah este hotărât să renunţe şi să plece la MINI.

Nasser Al-Attiyah renunţă la Volkswagen Nasser Al-Attiyah renunţă la Volkswagen

Pilotul Nasser Al-Attiyah anunţa acum câteva zile că va semna un contract pentru trei an de zile cu Volkswagen pentru a deveni pilot oficial pentru echipa germană la intrarea lor în WRC în 2013. Dar câştigătorul celebrului rally-raid Dakar şi-a cântărit mai bine opţiunile şi pare decis să renunţe la contractul cu Volkwagen informează publicaţia Autosport.

Nasser Al-Attiyah nu a avut niciodată probleme financiare iar pentru el este mai important să facă ce îşi doreşte cel mai mult şi acest lucru este să participe la Dakar.

Diferenţele dintre pilotul qatarez şi conducerea VW Motorsport au apărut după decizia Volkwagen de a nu mai susţine un program oficial pentru Dakar. De asemenea, VW vrea piloţi tineri pentru echipa de WRC şi va înscrie în Raliul Finalndei din acest an două Skoda Fabia cu care vor participa Andreas Mikkelsen şi Joonas Lindroos, doi piloţi nordici de viitor.

Al-Attiyah are 40 de ani şi a spus că el vrea să continue să participe la Dakar şi acest lucru este foarte important şi pentru sponsorul său, compania Barwa. De aceea, el a avut deja o întâlnire cu echipa germană X-Raid şi este foarte posibil să îl vedem la startul ediţiei 2012 a Dakar-ului la volanul unui MINI Countryman înscris de X-Raid.

Iar în ceea ce priveşte implicarea sa în WRC, Nasser este decis să participe la tot sezonul 2012 mai puţin la Monte Carlo, raliu ce se suprapune cu Dakar-ul. "Este o soluţie perfectă pentru mine. Nu trebuie să aştept încă un an. Dacă avea 20 de ani aş ales VW fără să clipesc, dar la 40 de ani aceasta este cea mai bună soluţie", a spus Nasser Al-Attiyah. Nu se ştie încă ce maşină va alege Nasser dar are contacte bune cu Ford şi Citroen. În acest sezon el a ales modelul Ford Fiesta S2000 pentru participarea în WRC deşi iniţial începuse cu o Skoda Fabia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.