Noile WRC-uri au debutat la Paris

Începând cu sezonul 2011 din Campionatul Mondial de Raliuri, Ford şi Citroen vor concura cu modele noi. Cei doi noi rivali au fost prezentaţi la Salonul Auto de la Paris.

Noile WRC-uri au debutat la Paris Noile WRC-uri au debutat la Paris

Ford Fiesta WRC este noua armă a echipeibritanice. Dezvoltată pe baza modelului Fiesta S2000, nouaFiesta WRC va debuta în Raliul Suediei 2011. Noul modelîndeplineşte cerinţele FIA pentru clasa WRC. Motorul are acum 1,6litri şi este supraalimentat prin intermediului unei turbine. Noulpropulsor face parte din familia Ford EcoBoost. Prezenţa la SalonulAuto de la Paris are loc chiar înaintea primului test major alnoului model pe drumurile de macadam din Spania. Va fi prima şansăpentru Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala să încerce nouamaşină.

Ford Fiesta WRC

Citroen nu s-au lăsat mai prejos şi au dezvelit la Parisnoul DS3 WRC. După o campanie de teasing, noul model poatefi admirat în acestă săptămână la standul Citroen de la SalonulAuto de la Paris. Noul model foloseşte un propulsor cu injecţiedirectă de benzină de 1,6 litri turbo ce dezvoltă 300 CP. Cutia deviteze secvenţială este marca Sadev şi are şase trepte. Noutateapentru 2011 este că sistemul de schimbat viteze prin intermediulclapetei de lână volan este acum interzis de FIA.

Citroen DS3 WRC