Noile WRC-uri au debutat la Paris

Începând cu sezonul 2011 din Campionatul Mondial de Raliuri, Ford şi Citroen vor concura cu modele noi. Cei doi noi rivali au fost prezentaţi la Salonul Auto de la Paris.

Noile WRC-uri au debutat la Paris Noile WRC-uri au debutat la Paris

Ford Fiesta WRC este noua armă a echipei britanice. Dezvoltată pe baza modelului Fiesta S2000, noua Fiesta WRC va debuta în Raliul Suediei 2011. Noul model îndeplineşte cerinţele FIA pentru clasa WRC. Motorul are acum 1,6 litri şi este supraalimentat prin intermediului unei turbine. Noul propulsor face parte din familia Ford EcoBoost. Prezenţa la Salonul Auto de la Paris are loc chiar înaintea primului test major al noului model pe drumurile de macadam din Spania. Va fi prima şansă pentru Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala să încerce noua maşină.

Ford Fiesta WRC

Citroen nu s-au lăsat mai prejos şi au dezvelit la Paris noul DS3 WRC. După o campanie de teasing, noul model poate fi admirat în acestă săptămână la standul Citroen de la Salonul Auto de la Paris. Noul model foloseşte un propulsor cu injecţie directă de benzină de 1,6 litri turbo ce dezvoltă 300 CP. Cutia de viteze secvenţială este marca Sadev şi are şase trepte. Noutatea pentru 2011 este că sistemul de schimbat viteze prin intermediul clapetei de lână volan este acum interzis de FIA.

Citroen DS3 WRC

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.