Peugeot 2008 DKR duce Raliul Dakar la un alt nivel. UPDATE

Peugeot a insuflat în ultima perioadă modelelor sale un design modern cu tente futuriste, însă pentru Raliul Dakar, francezii îşi arată partea întunecată cu Peugeot 2008 DKR.

Peugeot 2008 DKR duce Raliul Dakar la un alt nivel. UPDATE Peugeot 2008 DKR duce Raliul Dakar la un alt nivel. UPDATE

Esteticul a fost întotdeauna un punct forte al constructorului din Sochaux, însă pentru Raliul Dakar, lucrurile iau o întorsătură ceva mai...herculeană. Pentru că francezii au creat 2008 DKR, model ca va participa în celebra competiţie în 2015, unde cel mai probabil va avea ca adversare câteva Dustere.

Departe de blajinul model de serie Peugeot 2008, versiunea pentru Dakar nu mai are nevoie de nicio descriere în ceea ce priveşte look-ul exterior. Pentru asta, folosiţi cu încredere galeria foto aferentă articolului. Suntem siguri că veţi avea un deja-vu cu modelul 208 T16, câştigător al ediţiei din 2013 a Pikes Peak.

Legat de partea tehnică, inginerii de la Peugeot Sport au optat pentru două roţi motrice în detrimentul unui sistem de tracţiune integrală. Explicaţie este simplă, din moment ce această soluţie le permite francezilor să participe la clasa buggy, o categorie ce impune mai puţine restricţii.

Potrivit ultimelor informaţii publicate de francezi, nebunia numită 2008 DKR va fi propulsată de un motor diesel V6 biturbo de 3,0 litri care produce nu mai puţin de 340 CP şi 800 Nm. Toată puterea merge către roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte. Totodată, suspensia are o cursă maximă de 460 mm, astfel că maşinăria gândită de Peugeot va putea zbura peste dune cu o viteză maximă de 200 km/h.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.