Sebastien Loeb a distrus fostul record de urcare de la Pikes Peak. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran acum 8 ani Alte sporturi

Sébastien Loeb, francezul care a câştigat de nouă ori campionatul mondial de raliuri (WRC), a stabilit un nou record la cursa de urcare de la Pikes Peak şi a devenit primul pilot din istorie care a parcurs traseul montan în mai puţin de nouă minute.

Mai exact, Loeb a avut nevoie de opt minute şi 13,878 de secunde (8:13,878) pentru a termina circuitul de 20 km, cu un minut şi 32 de secunde mai puţin decât timpul-record stabilit anul trecut de Rhys Millen. Anul acesta, Millen a terminat pe locul al doilea, cu un timp de nouă minute şi 2,192 de secunde (9:02,192). Impresionant, dar nu la fel de bun ca timpul obţinut de Loeb.

De altfel, 2012 a fost primul an când traseul competiţiei Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) a fost asfaltat în totalitate, astfel că Rhys Millen a avut un avantaj faţă de concurenţii din 2011. Anul acesta, însă, Loeb nu a mai avut acest avantaj, însă chiar şi aşa, Peugeot-ul său l-a ajutat să obţină o victorie istorică.

Francezul a pilotat un Peugeot 208 T16 care are sub capotă un V6 biturbo ce produce 875 CP, iar greutatea totală a maşinii este de 875 kg. Asta înseamnă un raport de putere/greutate de 1 CP/1 kg. Toate aceste valori se traduc într-o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în doar 1,8 secunde, în timp ce sprintul de la zero până la 240 km/h e gata în şapte secunde.

Clipul video al cursei istorice, în continuare.

Citește și...


Comentarii
Inchide