Raliul Bulgariei – prima zi

Vecinii noştri de la sud organizează prima etapă de WRC din istoria Bulgariei. Am venit la Sofia şi Boroveţ să vedem cum se descurcă. După prima zi, armada Citroen a dominat copios piloţii Ford însă ziua a fost marcată de abandonul lui Kimi Raikkonen.

Raliul Bulgariei – prima zi Raliul Bulgariei – prima zi

Sebastian LoebSebastian Loeb a dominat aşa cum era deaşteptat în prima zi de concurs în Raliul Bulgariei.Pilotul Citroen a câştigat toate cele patru probe disputate astăzi,şi are la finalul zilei un avans de aproape o jumătate de minut.

Toate maşinile Citroen au mers bine astăzi pe asflatul dificildin Bulgaria. După prima probă specială a zile nu mai puţin decinci maşini Citroen ocupau primele poziţii urmate de MikkoHirvonen şi Jari-Matti Latvala de la Ford.

Raliul Bulgariei se desfăşoară în zona montană Boroveţ,aflată la aproximativ 70 km de capitala Sofia. Drumurilesunt asemănătoare cu cele de la noi cu asflat denivelat şi spart pealocuri. Destul de puţini fani în comparaţie cu alte etape de WRCiar organizarea este destul de bună în ciuda unor ciudăţenii caamplasarea parcului de service la peste 30 km de centrul raliului.

Ziua de azi a fost marcată de abandonul lui Kimi Raikkonen.Fostul pilot de Formula 1 făcea o cursă bună când a greşit peultima probă specială a zilei. Kimi şi copilotul său, Kaj Lindstromsunt ok în urma ieşirii în decor. Şi Sebastian Ogier a avut o ziproastă după ce o greşeală de dictare l-a scos momentan de pe drumpe PS 3. Ogier avea să piardă mai mult de un minut şi termina ziuaîn urma celor două Forduri.

Mikko HirvonenPetter Solberg a avut parte de o prima ziexcelentă alături de noul său copilot, britanucul Chris Patterson.Solberg este pe locul trei în clasamentul general după prima zi deconcurs.

Rezultatele după prima zi le găsiţi aici.

Mâine piloţi au de parcurs şase probe speciale.