Stephane Peterhansel preia conducerea în Raliul Dakar, Dusterele termină în top 50

Autor: Iulian Dnistran 07 ian. 2013 Raliuri

Stéphane Peterhansel a câştigat ieri etapa a doua a Raliului Dakar 2013 la categoria auto şi a trecut în fruntea clasamentului general, după ce câştigătorul primei etape, spaniolul Carlos Sainz, a avut probleme de navigaţie în jurul kilometrului 75 al probei speciale de 242 de kilometri şi a terminat ziua pe locul 11. Peterhansel, care a câştigat Raliul Dakar de zece ori, a parcurs proba cu al său Mini în două ore, 35 de minute şi 38 de secunde.

Stéphane Peterhansel

Pe locul al doilea la categoria maşini a terminat sud-africanul Giniel de Villiers la volanul unei Toyota Hilux, cu două minute şi 35 de secunde în spatele lui Peterhansel, iar locul al treilea a fost ocupat de francezul Ronan Chabot, care a terminat proba cu patru minute şi 52 de secunde în urma lui Peterhansel, la volanul unui buggy SMG.

Cele două exemplare Renault Duster ale echipei Renault Argentina, pilotate de argentinienii Emiliano Spataro şi Francisco Jose Garcia, au terminat în top 50 etapa cu numărul doi a Raliului Dakar 2013. Spataro a ocupat locul 42, iar Garcia a terminat pe 49.

La motociclete, spaniolul Joan Barreda Bort a terminat pe locul întâi proba de 242 de kilometri, cu un timp de două ore, 42 de minute şi 31 de secunde. Locul al doilea a fost ocupat tot de un spaniol, Juan Pedrero Garcia, care a terminat proba cu trei minute şi 16 secunde în urma câştigătorului, iar pe locul al treilea a terminat australianul Matt Fish, cu cinci minute şi 53 de secunde după Barreda Bort.

Francezul Cyril Despres s-a împotmolit după ce a parcurs 75 de kilometri din probă şi a terminat pe locul 12, cu zece minute şi zece secunde în urma câştigătorului probei la categoria moto.

La categoria camioane, olandezul Gerard De Rooy a câştigat a doua etapă consecutivă a Raliului Dakar 2013, cu un timp de trei ore şi 59 de secunde. Cehul Ales Loprais a terminat pe doi, la doar un minut şi o secundă în urma lui De Rooy, iar italianul Miki Biasion a ieşit pe trei, cu şapte minute şi 52 de secunde după câştigătorul probei.

Gerard De Rooy

Următoarea etapă a Raliului Dakar 2013, cea cu numărul trei, face legătura între oraşele peruane Pisco şi Nazca şi are o distanţă totală de 343 de kilometri, dintre care 243 de kilometri de probă specială şi 100 de kilometri de legătură.

Raliul Dakar 2013 se desfăşoară în perioada 5-20 ianuarie 2013 pe teritoriul continentului America de Sud.

Video ziua a doua la maşini şi motociclete:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide