Szabo învingător la Cluj - Miettinen campion

Jarkko Miettinen a obţinut locul al doilea la Cluj, suficient pentru a deveni campionul României încă din penultima etapă. Lupta pentru locul doi este acerbă.

Szabo învingător la Cluj - Miettinen campion Szabo învingător la Cluj - Miettinen campion

Clujul nu a rezervat surpize în ceea ce priveşte aşteptările din lupta pentru titlu. Jarkko Miettinen a obţinut locul dorit şi a devenit campion cu o etapă înainte de finalul campionatului. Gergo Szabo obţine şi el un rezultatul excelent la Cluj, obţinănd prima victorie în România. Chiar dacă a declarat înainte de raliu că nu va forţa limitele, Miettinen a dovedit că poate oricând să preia conducerea, chiar şi atunci când practică un condus mai puţin riscant.

Primele trei poziţii au fost ocupate de: Gergo Szabo (locul 1 la Cluj, locul 2 în campionat), Jarkko Miettinen (locul 2 la Cluj, campion CNR Dunlop 2008) şi Bogdan Marişca (locul 3 la Cluj, locul 14 general).  Deşi încă de pe primele speciale clasamentul a fost bătut în cuie până la finalul raliului Miettinen a preluat conducerea pe specialele 4-6. După care a redus viteza pentru a evita orice riscuri asigurându-şi poziţia a doua.

Raliul de macadam de la Cluj a adunat 53 de echipaje din care doar 26 au încheiat cursa. Printre cei care nu au primit puncte la această competiţie se numără Claudiu David, pilot care s-a retras din Raliul Clujului, şi Mihai Leu care a participat cu o maşină neeligibilă. Clasamentul din Cupa Mitsubishi Lancer îl are în fruntea sa tot pe Jarkko Miettinen, care este urmat de Gergo Szabo. Lupta pentru locul al doilea va fi decisivă în Raliul Iaşiului, ultima etapă a campionatului având loc pe în perioada 17 - 18 octombrie. Şanse reale pentru locul doi au Gergo Szabo şi Dan Gârtofan.    

Vom reveni cu mai multe imagini.

VEZI TOATE ANUNŢURILE MITSUBISHI

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.