Vicepreşedintele FIA a testat MINI-ul John Cooper Works WRC

Unul dintre cei mai influenţi oameni din lumea motorportului şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA), Mohammed Ben Sulayem a avut şansa să testeze un MINI John Cooper Works WRC

Vicepreşedintele FIA a testat MINI-ul John Cooper Works WRC Vicepreşedintele FIA a testat MINI-ul John Cooper Works WRC

Mohammed Ben Sulayem este un nume important în lumea raliurilor. A fost de 14 ori campion al Orientului Mijlociu la raliuri şi este unul dintre vicepreşedinţii FIA după francezul Jean Todt.

Fost pilot de raliuri, Mohammed Ben Sulayem a putut testa noul bolid WRC pe pista de teste Prodrive din Warwickshire. Născut în Emiratele Arabe Unite şi rezident în Dubai, Mohammed Ben Sulayem este şi preşedintele Automobil Clubului din Emiratele Arabe şi oficial FIA şi FIM în legătură cu toate evenimentele motorsport ce se organizează în Emiratele Arabe.

Mohammed Ben Sulayem a petrect 30 de minute pentru a se familiariza cu MINI-ul John Cooper Works WRC care tocmai a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri în etapa din Sardinia. În mod normal acest automobil este pilotat de Dani Sordo sau Kris Meeke dar acum a fost rândul fostului pilot Mohammed Ben Sulayem să îl pună la încercare.

"Este pentru prima dată când am ocazia să pilotez un WRC de ultimă generaţie. Făto diferenţialele inteligente şi motoarele turbo de capacitate cilindrică mai mică trebuie să munceşti mai mult la volan ceea ce le face mult mai spectaculoase pentru fani." a spus Mohammed Ben Sulayem.

MINI-ul John Cooper Works WRC şi-a făcut debutul competitiv în Raliul Italiei unde pilotul spaniol Dani Sordo a terminat pe locul şase. Sordo şi Kris Meeke vor reveni în mondialul de raliuri pe 30 iunie când vor lua startul în Raliul Finlandei. Echipa MINI participă la doar şase etape din WRC în sezonul de debut.

MINI John Cooper Works WRC este dezvoltat de Prodrive având la bază modelul de serie MINI Countryman. Este animat de un motor de 1,6 litri turbo ce dezvoltă aproximativ 310 CP. Puterea este transmisă către cele patru roţi motrice prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte marca Xtrac.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.