Vali Porcișteanu și Dan Dobre s-au impus la clasa RC2N în Raliul Bucovinei

Autor: Marius Vișan 23 iun. 2022 SPORT

Vali Porcișteanu și Dan Dobre s-au impus la clasa RC2N în Raliul Bucovinei. A fost al doilea succes la rând în 2022, o serie pe care cei doi doresc să o continue, pe suprafața preferată, macadamul, la Sibiu.

După succesul din Raliul Argeșului, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au luat startul și în Raliul Bucovinei, runda cu numărul patru din Campionatul Național de Raliuri Betano. O competiție care a propus o distanță totală de 384,70 km, dintre care 122,70 km de probe speciale.

Nu înainte însă ca echipa tehnică să fie pusă serios la treabă, după problemele apărute la Argeș. ”A fost un efort extraordinar, pentru care trebuie să le mulțumesc băieților din asistență. Au muncit mult și s-au mobilizat exemplar în timp util pentru a putea fi la startul cursei și astfel am reușit să avem la dispoziție o mașină competitivă.”

Vineri, în prima zi a raliului, au fost programate 3 probe speciale pe TransRarău, în urcare, pe Pojorâta, și o superspecială în centrul orașului Câmpulung Moldovenesc, primele două speciale desfășurându-se pe ploaie. După o primă probă în care au obținut al treilea timp, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au intrat în ritm și au preluat conducerea pe care aveau să o păstreze până la capătul unei prime zile în care au avut un procentaj de 75% în ceea ce privește specialele câștigate.

”Suntem în grafic. Ne simțim bine…”

”Suntem în grafic. Ne simțim bine, creștem din punctul de vedere al ritmului și ne bucurăm de fiecare kilometru parcurs”, spunea, la finalul unei zile pe care o încheiau și în Top 10 la general, Vali. În timp ce Dan Dobre, îl completa: ”A fost doar încălzirea. Urmează o nouă zi, cu șapte probe cronometrate, și trebuie să rămânem la fel de concentrați”.

Lucru pe care l-au realizat, după o zi lungă, începută dis de dimineață. De la ora 9.00, echipajele au parcurs de două ori Proba Sadova, apoi s-au îndreptat, pe speciala Vatra Moldoviței, către Sucevița. În imediata vecinătate a renumitei mănăstiri a fost regruparea, după care concurenții au parcurs cele două secțiuni în sens invers, spre Sadova. Cea din urmă a fost parcursă de 3 ori, ultima trecere fiind și Power Stage.

Intră în GALERIA FOTO

Patru probe câștigate, alte două încheiate pe locul secund și una pe locul trei, au făcut ca la final Vali și Dan să încheie disputa la RC2N pe același loc întâi pe care-l ocupaseră și la Raliul Argeșului. La 26,3 secunde de Cristian Timișică, un pilot care a debutat în campionatul de raliuri sub îndrumarea lui Vali, și care a fost secondat, la această cursă, de Traian-Codruț Arsenescu. În clasamentul general absolut, Vali Porcișteanu și Dan Dobre s-au clasat pe locul 7.

“A fost o luptă intensă pe fiecare probă astfel că, pot spune, am fost de două ori fericit. Pentru că dincolo de victoria obținută și de ritmul în creștere, m-a bucurat să fiu presat de un pilot rapid alături de care am fost încă de la primele sale apariții în campionat”, a spus Vali Porcișteanu.

Următoarea oprire: Raliul Sibiului

Urmează acum Raliul Sibiului, competiție care se va desfășura în perioada 15 – 16 iulie 2022. O întrecere pe macadam. ”Evident, abia aștept. Se știe că este suprafața noastră preferată. Iar Sibiul, cu Șanta, inclusiv pe noapte, reprezintă o competiție care îmi este la inimă. Este locul în care am obținut un premiu special și unic pentru piloții din România, “Colin McRae Flat Out Trophy”, cu ocazia etapei de ERC din 2013, dar, mai mult decât atât, reprezintă, între competițiile pe macadam, competiția regină în calendarul intern”, a încheiat Vali.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motorsport365 Media


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide