Ce reprezintă, de fapt, punctele negre de pe parbriz

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto
Ce reprezintă, de fapt, punctele negre de pe parbriz

Vei fi surprins, dar punctele negre de pe parbriz și geamurile laterale sunt elemente foarte importante pentru mașină.

Aceste puncte negre sunt alăturate unei benzi negre, care este în esență o vopsea ceramică procesată termic împreună cu sticla. Aceasta creează o suprafață adezivă, asigurând astfel o conexiune fermă între parbriz și vehicul.

Ce importanță au punctele negre de pe parbriz?

Punctele negre și banda neagră din jurul parbrizului sunt imposibil de îndepărtat de pe sticlă sau răzuită mecanic. Sunt suprafețe mai aspre decât sticla în sine, deci este mai bine atașată de lipici. Această bandă este folosită pentru lipirea sticlei pe caroserii mașinii.

Punctele în sine nu sunt la fel de importante ca banda opacă neagră. Prin urmare, servește nu numai pentru o mai bună aderență a adezivului, ci și pentru acoperirea acestuia, deoarece ar fi vizibilă prin sticlă transparentă. Suprafața opacă acționează și ca un scut pentru radiațiile ultraviolete, care ar putea deteriora adezivul mai repede.

Banda neagră este o barieră vizuală pentru adeziv

Așadar, funcția principală a acestei zone negre de pe marginea parbrizului și a altora
geamuri ale mașinii, este de a preveni radiația ultravioletă să corodeze chitul. Parbrizul trebuie ținut într-un suport etanș.

Expunerea zilnică a sticlei la căldură poate avea consecințe asupra siguranței celor din mașină, așa că trebuia conceput ceva rezistent pentru a împiedica geamul să cadă.

Punctele negre au o semnificație estetică

Punctele negre de lângă aceste benzi au într-adevăr o semnificație estetică, arată mai bine atunci când sticla se schimbă treptat de la negru la transparență, și nu brusc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide