Ce valoare are permisul de parcare MAI pus în parbriz?

Autor: Marius Vișan 05 apr. 2021 Știri auto

Unii români ar face orice să aibă prioritate în trafic și locuri de parcare la discreție. Pentru un loc de parcare, unii dintre ei au mers până într-acolo încât au inventat un permis care să îi permită șoferului să parcheze oriunde: este vorba de permisul de parcare de la MAI.

Acesta poate fi văzut, ocazional, pe diverse mașini care nu aparțin vreunei instituții. Îl poți vedea pe o Dacia Logan obișnuită sau pe un BMW adus din Germania, cer este că acest permis nu are nicio valoare.

Permisul de parcare fake de la MAI

Daniel Zontea a stârnit o discuție pe Facebook în legătură cu acest subiect.

”Ai zice cât de bine e în poliție! Ai tichet de parcare și îți poți lăsa mașina oriunde dorești, numai că:
1. Poliția Română nu emite și nu a emis vreodată astfel de „tichete” de parcare;
2. Singurul act emis de Poliția Română polițiștilor este legitimația de serviciu, iar aceasta nu este lăsată niciodată la vedere, ci este mereu asupra polițistului;
3. Titulatura de „Ministerul de Interne” nu mai există de aproximativ 19 ani, mai exact din anul 2002 când, prin Legea nr. 218/2002, a fost demilitarizată Poliția Română.
4. Ecusonul afișat în parbrizul BMW-ului din imagine nu poate fi decât un act de confirmare a statutului de bombardier.
P.S. „Ami pare rău, colegu’ „, că te-am deconspirat!”

Informația a fost preluată de jurnalistul Lucian Mîndruță pe pagina personală de Facebook, iar aceasta s-a viralizat rapid în mediul online.

”Permisul de parcare fake de la MAI, următoarea aroganță după numărul bulgăresc”, a scris Lucian Mîndruță pe Facebook.

Permisul de parcare MAI, următoarea aroganță după numărul bulgăresc

Sursă foto: Daniel Zontea (Facebook)

Astfel de ecusoane false sau stickere, precum și altele asemănătoare, pot fi cumpărate de pe diverse site-uri. Costă aproximativ 30 de lei bucata.

Subiectul a stârnit discuții aprinse pe Facebook, iar multe dintre ele menționează că ecusoanele de parcare false sunt foarte populare prin toată România.

”E mai simplu decât 2000 de vorbe și păreri, aceste ecusoane sunt eliberate de instituții doar pentru parcările lor, atât și nimic mai mult, tribunalul, curtea de apel, primăria, ministerul de interne, deci toate instituțiile publice, doar pentru parcările lor, nu îți conferă niciun drept de abuz în trafic sau la un control în trafic”, comentează cineva pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daniel Zontea / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide