Unde s-a ținut primul examen auto din București?

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mai 2024 Știri auto
Unde s-a ținut primul examen auto din București?

Obținerea permisului de conducere este un pas important pentru mulți oameni, mai ales dacă vorbim de pasionații auto. Dar unde s-a ținut primul examen auto din București?

Răspunsul pentru această întrebare îl are Damian Anfile, invitatul ediției cu numărul 44 din „Podcast cu Prioritate”. Damian Anfile are formație teologică la bază, dar, pe lângă asta, mai are și o pasiune uriașă pentru istorie și colecționarea poveștilor de toate tipurile, inclusiv despre istoria automobilismului românesc.

Cu ocazia noii ediții a podcastului, Damian Anfile a povestit alături de gazda emisiunii, Luci Popa, despre trecerea românilor de la caleașcă la mașină, despre primele autovehicule care au sosit în țara noastră, dar și despre primul examen auto susținut în capitala țării noastre.

Unde a avut loc primul examen auto din București?

„Printre primele probe pentru examenul auto era proba de figuri. Trebuia să ocolești mai multe perne de paie pe care agenții de poliție ți le azvârleau pe traseu”, povestește Damian Anfile. „Primul examen de conducere din București s-a dat pe Șoseaua Kiseleff, pe pavaj belgian, pentru că aia se găsea atunci pe șosea, pavaj belgian care cumulat cu lipsa de suspensii trebuie să fi fost o plăcere. Și cu faptul că primele roți și de mașini nu erau roți cauciucate, erau roți cu spițe de lemn”, a adăugat Damian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide