Peste 1.700 de permise de conducere au fost reținute în doar 3 zile

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

În perioada 29 – 31 octombrie, la nivel național, polițiștii rutieri au derulat acțiuni pentru depistarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Totodată, oamenii legii au acționat pentru conștientizarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate, inclusiv de către minorii transportați în autovehicule.

Astfel, în urma activităților din stradă și a neregulilor constatate, au fost aplicate 19.713 sancțiuni contravenționale, 17.424 fiind pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Intră în GALERIA FOTO

Dintre acestea, 5.725 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 251 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 3.282 de sancțiuni au fost aplicate pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate, dintre care 3.002 sancțiuni, pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate de către conducătorii auto, 158 de sancțiuni, pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate pentru pasageri și 122 de sancțiuni, pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate pentru minorii sub 14 ani.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 1.740 de permise de conducere

Dintre acestea, 852 au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 251 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost retrase 606 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii rutieri au constatat 392 de infracțiuni, din care 326 contra siguranței circulației pe drumurile publice și 66 de altă natură.

Dintre infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice, 126 au fost de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 24 de conducere a unui vehicul sub influența altor substanțe.

Sâmbătă, 30 octombrie, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, în județul Covasna, fiind sub influența unor substanțe. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţa psihoactivă „Cannabis-THC5”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide