10 modele în cursa pentru Mașina Anului în lume. Lista finaliștilor

Autor: Bogdan Dumitru Dragomir 08 feb. 2020 Știri auto

Au fost anunțați finaliștii în competiția Mașina Anului în lume. Zece modele au rămas în cursă. Câștigătorul va fi desemnat la Salonul Auto de la New York, în luna aprilie. Nicio mașină americană nu a rămas în cursă.

Galerie foto

Producători auto din Europa, Japonia și Coreea de Sud aleargă în cursa pentru ca unul dintre modelele lor să-și adjudece titlul de World Car of the Year 2020 (Mașina Anului în lume).

Zece finaliști au rămas în cursă. Volkswagen are doi reprezentanți în luptă (Golf și T-Cross). Tot cu câte două mașini se pot lăuda Mazda (CX-30 și Mazda3) și Mercedes-Benz (CLA și GLB).

Kia Soul EV și Volkswagen T-Cross sunt concurenți și în cursa pentru World Urban Car (Mașina de Oraș a Anului), acolo unde se bat pentru primul loc cu Mini Cooper SE, Peugeot 2008 și Renault Clio.

Competiția World Luxuy Car (Mașina de Lux a Anului) este un război între nemți. Pe lista finaliștilor se află BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 și Porsche Taycan.

BMW și Porsche speră la un trofeu și la categoria World Performance Car (Mașina de Performanță a Anului), pentru că acolo concurează BMW M8, Porsche 718 Spydder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan și Toyota GR Supra.

Toate modelele intră automat în cursa pentru World Car Design of the Year (Designul Anului), dar pe lista scurtă, designerii Ian Callum de la Jaguar și Gordon Murray, responsabil cu look-ul modelelor McLaren, au inclus Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 și Porsche Taycan.

Finaliștii au fost aleși de un juriu alcătuit din 86 de jurnaliști auto din întreaga lume. Lista scurtă va fi comunicată în martie, la Salonul Auto de la Geneva, iar câștigătorii vor fi anunțați în aprilie, la New York.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide