Telluride, cel mai mare model produs de Kia a primit premiul „SUV-ul anului” în SUA

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2019 Știri auto
Telluride, cel mai mare model produs de Kia a primit premiul „SUV-ul anului” în SUA

Telluride, cel mai mare automobil produs vreodată de Kia a primit premiul „SUV-ul anului” din partea publicației MotorTrend. Cu interiorul său confortabil și funcțional, Telluride s-a remarcat ca un produs care întrunește nevoile unei familii moderne de astăzi, în timp ce valoarea sa extraordinară îl consolidează în poziția de câștigător în segmentul SUV.

Gândit în America, proiectat la centrul de design din California şi construit în Georgia, Telluride este cel mai mare automobil Kia produs vreodată. SUV-ul nu va fi disponibil în Europa.

Oferă locuri pentru opt ocupanţi şi un motor puternic de 3.8 litri, V6 de 291 CP, disponibil cu tracţiune integrală.

Telluride 2020 exprimă un spirit de aventură, de ”gata de orice”

Telluride este primul automobil Kia proiectat special pentru piaţa din SUA şi este un produs al Centrului de Design Kia din Irvine, California.

Telluride a fost proiectat pentru a fi capabil în diferite condiţii de rulare. Printre numeroşii factori care contribuie la ţinuta de drum şi performanţă este şi motorul LAMBDA II în ciclu Atkinson, de 3.8 litri, V6 GDI, care produce 291 CP la 6.000 rpm şi oferă un cuplu de 355 Nm la 5.200 rpm, transmisie automată cu opt trepte, suspensia independentă pentru fiecare roată şi un şasiu puternic din oţel.

Sistemul de tracţiune integrală activă, ”on-demand” oferă o performanţă îmbunătăţită a condusului prin distribuirea activă a cuplului între roţile din faţă şi spate, în funcţie de condiţiile de rulare şi de comenzile şoferului. Sistemul utilizează cuplarea electro-hidraulică, redistribuind în mod constant cantitatea de putere transferată pe roţile din faţă şi din spate. În timpul condusului normal, alimentarea este distribuită în funcţie de modul de rulare selectat.

Modurile „Eco” şi „Smart” oferă o putere de 100% pe roţile din faţă. Modurile „Comfort” şi „Snow” oferă o putere de 80% pe roţile din faţă şi 20% în spate. Modul Sport împarte puterea 65-35% între faţă şi spate. Modul „Blocare” oferă putere egală tuturor celor patru roţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide