MAI propune: 120 de zile fără permis pentru cei care merg pe contrasens pe autostradă

Autor: Elena Luchian 05 aug. 2021 Știri auto

MAI propune: amendă mai mare și 120 de zile fără permis pentru cei care merg pe contrasens pe autostradă. Cei din minister vor să descurajeze astfel practicile periculoase pe drumurile de mare viteză din România.

GALERIE FOTO

În urmă cu două săptămâni, imagini incredibile au devenit virale. Nu mai puțin de 43 de mașini au fost filmate mergând pe contrasens pe autostradă. Poliția Română a anunțat că i-a identificat pe cei mai mulți dintre șoferii contravenienți. I-a amendat și i-a lăsat fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

Reprezentanții Ministerului de Interne consideră că sancțiunile nu sunt suficient de aspre. Pentru astfel de manevre, aceștia cer suspendarea permisului de conducere pentru 120 de zile. Amenda aplicată va fi din clasa a IV-a de sancțiuni, între 9 și 20 de puncte-amendă, adică între 1305 și 2900 de lei.

Cei care circulă nejustificat pe banda de urgență nu vor mai avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, potrivit propunerilor MAI.

În țara în care șoferii merg pe contrasens pe autostradă se moare pe bandă rulantă pe șosele

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Interne, Georgian Drăgan, a prezentat statistica cu privire la accidentele din ultimii trei ani. Astfel, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, în primele șapte luni din 2019 au murit 894 de persoane în urma unor incidente în trafic.

Numărul a scăzut în 2020, în perioada restricțiilor de circulație. 812 decese s-au înregistrat în perioada ianuarie-iulie.

2021 vine la pachet cu cifre înfricoșătoare. 932 de persoane au murit în accidente rutiere anul acesta.

Principala cauză a accidentelor survenite în 2021 a fost indisciplina pietonilor, urmată de neadaptarea vitezei la condițiile e drum. Viteza excesivă a dus la producerea a nu mai puțin de 106 accidente și 119 decese. Oamenii legii au înregistrat peste 10.700 de de fapte penale în rândul conducătorilor auto în acest an. 4.340 dintre acestea au implicat alcoolemie peste limita contravenției.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide