Încă 18 kilometri de autostradă dați în circulație în România. La câți am ajuns?

Autor: David Andrei 18 sept. 2020 Știri auto

Încă 18 kilometri de autostradă au fost dați astăzi în circulație. Este vorba despre tronsonul Iernut-Chețani, care face parte din Autostrada Transilvania. “Infrastructura din România a rămas mult în urmă!”, a declarat la inaugurare, președintele Klaus Iohannis.

GALERIE FOTO

De astăzi, 18 septembrie, șoferii români au la dispoziție încă 18 kilometri de șosea de mare viteză. Tronsonul Iernut-Chețani din Autostrada Transilvania a fost dat în circulație. Lucrările au început în urmă cu patru ani, iar valoarea contractului a fost de 437,6 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că, în prezent, niciun tronson din această autostradă nu mai este blocat. Încă 54 de kilometri sunt, la această oră, în execuție. Au fost semnate contracte pentru proiectare și execuție și pentru tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului și Nușfalău – Suplacu de Barcău, care însumează 26 de kilometri.

Klaus Iohannis, la inaugurarea celor 18 kilometri de autostradă: “România a rămas în urmă!”

România ajunge astfel la 873 de kilometri de autostradă. Prin comparație, 807 kilometri de autostradă are Bulgaria. Dar țara de la sud de Dunăre are o suprafață de 110.993 km2, în timp ce România acoperă mai mult decât dublu: 238.397 km2.

“Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Trebuie să schimbăm ritmul, să meargă totul mult mai repede”, spune președintele Klaus Iohannis. “Nu am venit aici pentru festivisme. Am venit pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai epede, trebuie să ne ținem de termene și să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură.

Iohannis promite finalizarea rapidă a altor drumuri de mare viteză ca Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului și altele. “Le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt!”

“Deja am făcut câțiva pași pentru a schimba legile de achiziții publice, pentru ca procedurile să fie simplificate, astfel încât să se ajungă mai repede la semnarea de contracte”, a spus premierul Ludovic Orban.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide