2.6 milioane de euro: atât cere Gordon Murray pe supercar-ul T.50

Autor: Adrian Somai 15 mart. 2023 Știri auto

Lansat în urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, supercarul T.50 a intrat oficial pe linia de producție. Este primul supercar de serie al Gordon Murray Automotive și este văzut de mulți drept succesorul spiritual al lui McLaren F1, un alt model creat tot de inginerul britanic. Supercarul va fi produs într-o serie limitată de numai 100 de exemplare, prețul fiecăruia fiind unul pe măsură exclusivității sale.

Nu numai caracterul exclusiv al acestor modele fac ca prețul lor să fie atât de mare, ci și echiparea tehnică la care au apelat cei de la Gordon Murray Automotive. Astfel, potrivit Motor1, T.50 este echipat cu o unitate de motorizare V12, aspirată natural, capabilă să producă nu mai puțin de 663 de cai putere.

Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Tot din punct de vedere tehnic, constructorul a mai ținut să precizeze că T.50 mai este echipat cu un ventilator care sporește forța de apăsare în viraje.

Masa totală de sub 1.000 de kilograme

Supercarul Gordon Murray T.50 se poate lăuda și cu o masă totală extrem de scăzută, inginerii britanici dorindu-și încă de la bun început să realizeze o mașină foarte ușoară. Astfel, aceștia au utilizat numai materiale ușoare, începând de la caroserie și motor și până la elementele ce se regăsesc la nivelul habitaclului. În aceste condiții, T.50 are o masă totală de sub 1.000 de kilograme, ceea ce este spectaculos!

Gordon Murray a anunțat recent că T.50 a intrat pe linia de producție, urmând să fie construite toate cele o sută de exemplare programate. Așa cum menționam și în primele rânduri, prețul este unul pe măsură, cei ce doresc să conducă supercarul fiind nevoiți să plătească nu mai puțin de 2.6 milioane de euro pentru a se putea bucura de el.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide