Peste 20 de mașini de lux distruse cu buldozerul la ordinul guvernului

Autor: David Andrei 24 iun. 2021 Știri auto

Imaginile sunt greu de privit. Peste 20  mașini de lux au fost distruse cu buldozerul la ordinul guvernului. Fiecare dintre ele este obiectul unei fraude. S-a întâmplat în Filipine, acolo unde președintele vrea să le dea o lecție celor care importă autoturisme în mod fraudulos.

GALERIE FOTO

Guvernul filipinez s-a specializat deja în astfel de acțiuni. Nu este prima dată când decide ca mașini extrem de scumpe să fie, pur și simplu, distruse. Oficiul Vamal a fost cel care a pus ordinul în aplicare. Valoarea automobilelor transformate într-un morman de fiare este estimată la aproximativ 1,2 milioane de dolari.

Printre victimele motorizate ale acțiunii s-au numărat un McLaren 620R, un Bentley Flying Spur și un Porsche 911. Pe lista de mașini de lux distruse și-au trecut numele și un Lotus Elise, un Mercedes-Benz SLK, o Toyota Solara și un Hyundai Genesis. Autoritățile anunță că au mai fost strivite și 14 “jeep-uri” Mitsubishi.

Potrivit Oficiului Vamal filipinez, autoturismele fuseseră importate de către diverse persoane fizice sau juridice, în perioada 2018-2020. Din cauza unor nereguli, autoritățile deciseseră imobilizarea lor. În urma Directivei Prezidențiale 2017-447, acestea au fost distruse. Este modul prin care președintele filipinez Rodrigo Roa Duterte le amintește celor care introduc ilegal vehicule în țară că nu vor avea șanse să le comercializeze sau să le utilizeze acolo.

Ultima acțiune de acest gen avusese loc în Filipine pe 9 februarie. Atunci un Ferrari 360 Spider, un Lamborghini Gallardo și un Maserati Quattroporte și-au găsit sfârșitul.

Mașini de lux distruse în Filipine. Românii au altă strategie

Autoritățile române pun în aplicare o strategie total diferită față de cea aplicată în Filipine. În ultima perioadă, ANABI a scos la licitație mai multe mașini de lux confiscate în urma deschiderii unor dosare penale. Acestea pot fi astfel valorificate cât mai rapid.

Recent, statul român a vândut un Lamborghini Aventador care i-a aparținut unui interlop din Galați. Suma la care s-a ajuns în urma licitației a fost de 1.073.263,50 lei (aproximativ 218.090 de euro).

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide