2015 e anul în care va fi lansată Dacia mini, maşina de oraş de numai 5.000 de euro

Autor: Andrei Ştirbu 09 apr. 2014 Știri auto
2015 e anul în care va fi lansată Dacia mini, maşina de oraş de numai 5.000 de euro

Jurnaliştii britanici de la AutoExpress susţin că au informaţii precise despre momentul lansării celui mai mic model Dacia: noua Dacia mini ar urma să fie lansată pe piaţa europeană la finalul lui 2015.

VEZI MAI MULTE IMAGINI CU DACIA MINI

În Marea Britanie, Dacia a primit titlul de brandul cu cea mai rapidă creştere din istorie, aşa încât oficialii vor să răspundă cât mai repede nevoilor potenţialilor clienţi. Cel mai ieftin Sandero are un preţ de pornire, în Anglia, de 5.995 lire sterline, dar sunt semne clare că piaţa cere o maşină nouă mai ieftină, de maximum 5.000 lire sterline.

Jurnaliştii britanici speculează că noul model Dacia mini va putea fi produs cu costuri mai reduse dacă va fi ”reciclată” platforma tehnică a lui Renault Twingo, model care nu a avut succesul scontat în clasa mini. Oricum, noul Twingo foloseşte o platformă total nouă, împreună cu noile generaţii Smart ForTwo şi ForFour.

În plus, costurile de producţie ar putea fi reduse şi mai mult dacă noua Dacia Mini va fi construită în fabrica Lada din Rusia, în paralel cu un model similar, dar cu siglă Lada, ba poate chiar şi Datsun. Nu ar fi de mirare să vedem o tripletă de ”pitici de oraş”, după modelul lui Citroen C1 – Peugeot 107 – Toyota Aygo, modele care au renunţat la caracterul pragmatic, devenind mai life-style.

Pe piaţa din Marea Britanie, ascensiunea rapidă a mărcii Dacia s-a datorat migraţiei clienţilor de maşini second-hand către brandul românesc, cel mai vândut model la englezi fiind Duster 4×2, cu echiparea de top Laureate.

În restul Europei, noul model Dacia mini ar putea avea un preţ de pornire de 5.000 de euro, în condiţiile unei echipări spartane în materie de confort, dar mulţumitoare ca şi siguranţă (ABS, ESP şi dublu-airbag frontal sunt deja dotări obligatorii).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide