Modalitatea corectă de a face revizia de primăvara a mașinii

Autor: ProMotor 22 feb. 2021 Știri auto

Revizia mașinii este un aspect important la schimbarea anotimpurilor. După un sezon cu temperaturi reci, perioadă în care mașina a circulat prin umezeală și pe drumuri acoperite cu sare, mașina are nevoie de puțină îngrijire suplimentară.

Schimbarea anotimpurilor necesită un pic de atenție și când vine vorba de întreținerea mașinii. Conducerea pe timp de iarnă vine cu multe provocări, dar este importantă și planificarea unei revizii după trecerea sezonului rece.

Iată câteva aspecte de care să ținem cont când facem revizia mașinii primăvara

Pregătirea pentru condițiile de conducere de primăvară poate prelungi durata de viață a vehiculului și vă poate menține în siguranță.

Schimbarea filtrelor (de aer, de ulei, de combustibil)

Filtrele constituie o barieră împotriva impurităților care pot intra în habitaclu sau în motor. Filtrul de aer protejează împotriva prafului și al insectelor, cel de combustibil blochează agenții exterior și previne deteriorarea motorului. Filtrul de ulei acumulează toate impuritățile pentru a nu pătrunde în baia de ulei. Schimbate din timp, acestea prelungesc durata de viața a mașinii.

Schimbarea antigelului

Rolul antigelului este de a proteja motorul împotriva înghețului, a supraîncălzirii și a coroziunii. Acest lichid nu este necesar doar pe timpul ierni, ci în fiecare anotimp. Proprietățile sale încep să dispară după aproximativ doi-trei ani, așa că ar fi bine să faceți schimbul înainte să expire.

Schimbarea lichidului de servodirecție

Servodirecția are rolul de a micșora efortul depus de șofer pentru schimbarea direcției de mers. Performanță acesteia poate fi afectată de uzarea roților, uzarea garniturilor și a uleiurilor hidraulice. Uleiul de direcție se schimbă în funcție de recomandările din cartea mașinii, iar uneori se mai pot face completări.

Schimbarea lichidului de frână

Mulți șoferi consideră că acesta nu necesită schimbat. Dar dacă acesta nu are o culoare maronie deschisă și nuanță lui este mult mai închisă, acesta ar fi un semn că trebuie schimbat.

Plăcuțele de frână

Uzarea plăcuțelor se produce în funcție mașină și de stilul de condus al șoferului. Îți poți da seama că a venit momentul să le schimbi dacă sesizezi vibrații în volan la frânare. De asemenea, la drum drept sau la frânare mașină are tendința de a trage într-o parte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro



Comentarii
Inchide