2024: A început bătălia pentru un loc de parcare! Cât stau unii șoferi la coadă pentru a depune documentele

Autor: Radu Țuțulan 04 ian. 2024 Știri auto
2024: A început bătălia pentru un loc de parcare! Cât stau unii șoferi la coadă pentru a depune documentele

Problema locurilor de parcare afectează tot mai multe orașe din România. La Cluj, a început bătălia pentru a prinde un loc de parcare, încă din prima zi lucrătoare a anului, iar unii șoferi s-au așezat la coadă cu 12 ore înainte de deschiderea instituției.

Prima zi lucrătoare din noul an a început la Cluj-Napoca cu celebrele cozi pentru un loc de parcare.

Oamenii s-au așezat la rând de cu seară pentru a depune, miercuri dimineață, cererile la ghișeu. Deși operațiunea putea fi făcută și online, șoferii au vrut să fie siguri că cererea lor e înregistrată.

La coadă, cu 12 ore înainte de deschiderea instituției

Unii au încercat chiar să meargă pe două „fronturi” și au depus actele online chiar în timp ce stăteau la rând.

Prima persoană care s-a așezat la coadă, în față Primăriei Cluj-Napoca, a venit încă de marți, de la ora 20:00. În condițiile în care ghișeele s-au deschis abia miercuri, la ora 08:00, scrie dejeanul.ro.

Numărul locurilor de parcare este mult mai mic față de cel al mașinilor, așa că „bătălia” a fost mare. Cererile pot fi depuse și online, dar principiul prin care se redistribuie locurile de parcare este primul venit – primul servit.

De aceea, oamenii nu au vrut să riște ca platforma să se blocheze, așa cum s-a întâmplat în alți ani. Iar unii dintre ei au așteptat chiar și 12 ore la coadă, în frig, pentru a depune cererea.

Alții, în schimb, au profitat de o portiță legislativă pentru a intra în fața celorlalți.

Bătălia pentru un loc de parcare

Spiritele s-au încins în momentul în care un bărbat a apărut în față primăriei cu doar câteva minute înainte de ora deschiderii.

Avea un copil în brațe și a vrut să intre în față, știind că legea îi oferă prioritate într-un astfel de caz.

Oamenii s-au revoltat, dar agentul de la intrare a fost obligat să îi permită accesul. Conform legii, persoanele însoțite de un minor cu vârstă de până la 5 ani au prioritate atât la ghișeele instituțiilor publice cât și la casele de marcat din magazine.

Astfel de cozi se formează în fiecare an, dar autoritățile locale spun că nu au cum să le prevină. Cei care au depus în această perioadă documentele, vor afla abia în martie dacă au primit loc de parcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide