Audi ar putea cumpăra o platformă pentru vehicule electrice de la un producător chinez

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iul. 2023 Știri auto

Conform unor rapoarte, Audi este interesat să cumpere o platformă pentru vehicule electrice de la un producător chinez. Se pare că Audi ia în considerare mai multe opțiuni.

Se pare că Audi ia în considerare să cumpere o platformă de vehicule electrice de la unul dintre concurenții săi chinezi. Motivul pretins pentru aceasta este faptul că platforma SSP a companiei-mamă, Volkswagen Group, este întârziată, iar Audi nu își poate permite să aștepte, conform Motor1.

Citând persoane apropiate companiei Audi, publicația germană Automobilwoche a raportat că Audi dorește să grăbească dezvoltarea modelelor sale electrice, motiv pentru care se gândește acum să cumpere o platformă de la un rival chinez. Potrivit unor surse citate de Automobilwoche, Audi este deja în discuții cu mai mulți producători chinezi. Brandul premium german ar avea nevoie de o platformă de mașini electrice pentru a lansa noi modele în China, deoarece platforma SSP a Grupului Volkswagen întârzie să apară.

Audi caută o platformă de la un producător chinez pentru construi modele electrice

Noul flagship electric de la Volkswagen, Project Trinity, va fi primul model fabricat pe noua platformă SSP. Cu toate acestea, ar urma ca acea mașină să fie lansată abia în 2029, ceea ce înseamnă că primul model Audi bazat pe platforma SSP este încă departe de noi. Programul inițial al Grupului Volkswagen, Project Trinity urma să debuteze în 2026.

Deoarece Audi trebuie să continue să livreze noi vehicule electrice pentru a rămâne competitiv pe piața aglomerată din China, decizia de a cumpăra o platformă externă pentru vehicule electrice ar fi fost luată de producător.

În acest moment, Audi comercializează două modele bazate pe platforma MEB în China: Q4 e-tron și Q5 e-tron. Ambele modele sunt construite la uzina din Anting. De asemenea, Audi și partenerul său FAW construiesc o fabrică de vehicule electrice în China, care va produce modele bazate pe Premium Platform Electric (PPE), începând cu sfârșitul anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide