2.2 miliarde de dolari costă cumpărarea unei treimi din compania japoneză.

Autor: Alexandru Banu 10 oct. 2016 Știri auto
2.2 miliarde de dolari costă cumpărarea unei treimi din compania japoneză.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan (inclusiv Dacia) a spus la Salonul de la Paris că “a pus” pe masă 2.2 miliarde de dolari pentru 34% din Mitsubishi. Conform carscoops, Ghosn a declarat că “nu este tipul de achiziţie care se face peste noapte. Trebuie să ne aşezăm la masă si să vedem ce putem să facem împreuna.

Va fi o alinaţă enormă în lume –  Mitsubishi, Renault, Nissan – la toate nivelurile: dezvoltare, management, achiziţii ulterioare. Alianţa asta înseamnă sinergie, într-un cuvânt”. Noi ştim însă că în totalul acestei sinergii va fi absorbită şi Dacia, atât timp cît producţia şi dezvoltarea funcţionează transgrup. Este motivul pentru care până şi pe Mercedes avem motoare care sunt şi pe Dacia, iar Smart e făcut pe platforma lui Twingo.

Rezultatul alianţelor este scăderea costurilor prin standardizarea unor componente auto pentru toate brand-urile pe care le are o companie. De la butone pentru geamuri şi alte elemente la vedere, până la motoare şi cutii de viteze comune. Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi – Dacia va fi una dintre cele mai puternice din Europa. Renault şi Mercedes au un parteneriat bazat pe tehnologie comună. Renault-Nissan controlează şi 75% din Lada, maşina “ruseasc”. După Toyota, Volkswagen şi GM, alianţa Renault-Nissan este cea mai mare din lume. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide