3,3 kilometri de autostradă în 4 luni. S-a turnat primul strat de asfalt din Autostrada Urbană

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

În luna martie, firma care se ocupă de lucrările de construcţie a celor 3,3 de km care leagă Ploieştiul de Bucureşti a încasat puţin peste 500.000 euro pentru a începe lucrările. În luna mai, conform contractului pentru lucrări de proiectare şi execuţie finalizare, a tăiat o factură în valoare de 4,93 milioane lei pentru lucrările de construcţie, scrie capital.ro. Ei bine, astăzi aflăm că s-a turnat primul strat de asfalt la kilometrul zero. 

FOTO

Constructorii au afirmat că dacă se va beneficia de toate aprobările necesare, acest sector de 3,3 kilometri, cunoscut şi ca Autostrada Urbană, va fi finalizat până în luna decembrie 2017. 

Mesajul celui care a fotografiat lucrările: 

„Câteva poze din seara asta de la km 0+000 (intersecţia în T sau giratoriul cu Sos. Petricani). Ora 20.30 …

Ok, au instalat nişte baloane luminoase şi vor lucra toată noaptea. Vor să termine toată zona în noaptea asta.”

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani, în prelungirea străzii Fabrica de Glucoză. După ieşirea din Bucureşti, traseul sectorului de autostradă Bucureşti – Moara Vlăsiei este amplasat pe teritoriul administrativ al oraşului Voluntari, iar continuarea traseului se racordează la sectorul de autostradă deja construit. 

Autostrada Bucureşti – Ploieşti este singura din România cu trei benzi pe sens. Construcţia primilor 19,5 kilometri ai acestei autostrăzi a început în 2007.Comentarii
Inchide