4 hoți de catalizatoare din județul Alba au fost reținuți de polițiști

Autor: ProMotor 12 mart. 2021 Știri auto

Patru tineri din județul Alba sunt cercetați pentru furt. În perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 aceștia ar fi demontat și sustras catalizatoare de pe mai multe autoturisme. Tinerii au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 martie 2021, polițiștii de investigații criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au desfășurat patru percheziții la locuințele a patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, din comuna Vințu de Jos, care sunt bănuiți de săvârșirea de infracțiuni de furt, fapte prin care au cauzat un prejudiciu total de peste 12.000 de lei.

11 catalizatoare au fost sustrase

În sarcina celor patru tineri s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, ar fi sustras, pe timp de noapte, 11 catalizatoare de pe autoturisme parcate pe raza localităților Alba Iulia, Cugir și Vințu de Jos.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba Iulia cu sprijinul polițiștilor Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din furturi precum şi scule în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Față de cei 4 tineri, a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru furt calificat, iar în cursul zilei de vineri, 12 martie, vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale, scrie Adevarul.ro.

Catalizatorul, devenit ”vedetă” printre piesele sustrase de pe mașini

Catalizatoarele sunt la mare căutare datorită metalelor prețioase pe care le conțin. Potrivit mecanicilor auto, aurul și platina din aceste piese auto se pot valorifica rapid pe piața neagră. Pe lângă acestea, mai conțin și argint, paladiu și rodiu, motiv pentru care catalizatorul a ajuns ”piesă-vedetă”, să spunem așa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide