44% dintre vehiculele controlate în trafic în primele 6 luni din 2023 au avut defecte tehnice majore

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2023 Știri auto

Aproape jumătate dintre vehiculele controlate în trafic în prima partea a anului au avut defecte tehnice majore și au fost declarate neconforme.

44,16% dintre vehiculele controlate în trafic în primele șase luni din 2023 au avut deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român, relatează Agerpres via G4Media.ro.

„Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,54%); emisiile poluante (22,1%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,04%); vizibilitate (12,81%); şasiu şi elemente ataşate şasiului (11,08%)”, se arată în comunicatul publicat de RAR.

Au fost depistate neconformităţi la sistemul de frânare la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor efectuate au fost depistate deficienţe legate de poluare la 2.820 de vehicule dintre cele controlate.

Aproape jumătate dintre vehiculele controlate de RAR au avut probleme majore

Inspectorii de la Registrul Auto Român au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemul de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. 3.064 de vehicule au fost considerate că prezintă pericol iminent de accident. De asemenea, circa 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică. Fie aveau ITP fals, expirat sau anulat.

„În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor şase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancţiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule şi 260 ITP-uri au fost anulate”, se arată în comunicat.

În Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost verificate 2.919 de vehicule. Dintre acestea, 73,65% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 24,61% prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 15,71% din cazuri s-au constatat neconformități legate de noxe, 9,1% aveau probleme legate de identificare şi 4% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în regiunea București-Ilfov au fost aplicate 1.759 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.803 certificate de înmatriculare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide