450.000 de permise de conducere urmează să expire în perioada următoare. Mesajul DRPCIV pentru șoferi

Autor: Marius Vișan acum 2 luni Știri auto
450.000 de permise de conducere urmează să expire în perioada următoare. Mesajul DRPCIV pentru șoferi

În urma unei analize efectuate la nivelul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere. La nivel național, aceste documente au fost emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

”Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative”, informează Drpciv.ro.

Pentru schimbarea permisului de conducere se vor parcurge următorii pași

-efectuarea programărilor online;
-achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);
-pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
-prezentarea la sediu conform programării.

Începând din 2013 este necesară și fișa medicală

Prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condițiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere, ori în cazul schimbării numelui titularului, au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează prin serviciul de curierat la Poștei Române

Livrarea se va face la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile).

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide