Cum arată un permis de conducere pentru Categoria B (cutie automată)?

Autor: ProMotor 24 mart. 2021 Știri auto

Obținerea unui permis de conducere îți oferă libertate de mișcare. De aceea, din ce în ce mai mulți tineri decid să facă școala de șoferii.

Dacă în trecut lecțiile practice de condus se făceau pe o mașină cu transmisie manuală, în ultimii ani, elevi pot alege și o mașină cu transmisie automată.

Școlile auto pun la dispoziția cursanților mașini cu transmisie automată. Asta pentru a putea obține cât mai ușor permisul auto și pentru a ușura procesul de instruire practică.

Avantajele unei cutii automate ar fi că facilitează plecarea din rampă. Mașinile dotate cu astfel de transmisie îți permit să pleci din rampă fără ca motorul să se oprească. De asemenea, nici nu ți se oprește motorul la pornirea de pe loc. Nu este nevoie să ai o anumită experiență pentru a pleca lin de la semafor. Astfel, cursantul nu este pus în situația penibilă în care îi ”moare” motorul și este claxonat de cei din spate.

Codul 78 este trecut pe un permis de conducere pentru categoria B (cutie automată)

Programa școlară precum și numărul de ore de conducere pentru școală de șoferi categoria B (cutia automată) sunt aceleași cu cele pentru o mașină cu cutie manuală. Totuși, taxa este mai mare dacă elevul alege o mașină cu cutie de viteze automată.

După obținerea permisului de conducere pentru categoria B, pentru o mașină cu cutie automată, pe verso se va inscripționa codul 78.

Orice permis care conține această mențiune va putea fi utilizat numai pentru conducerea unui vehicul echipat cu cutie de viteze automată.

Ordinul nr. 574/2005 din 01 Aprilie 2005

“Art. 16, paragraful (6) În cazul în care candidatul trece proba practica cu un vehicul echipat cu schimbător de viteze automat, acest lucru va fi înscris la rubrica „Restricții“ din permisul de conducere eliberat pe baza unui astfel de examen. Orice permis care conține aceasta mențiune va putea fi utilizat numai pentru conducerea unui vehicul echipat cu schimbător de viteze automat.”

Cum arată un permis de conducere pentru categoria B pentru cutie automată

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autozach.roComentarii
Inchide