5 indicatoare rutiere care îi fac pe șoferi să râdă în hohote

Autor: David Andrei acum 2 ani Știri auto

Nu e de glumă când vine vorba de indicatoare rutiere. Respectarea sau ignorarea lor poate fi o chestiune de viață și de moarte. Dar există câteva care îi fac pe șoferi să râdă în hohote.

GALERIE FOTO

Învățăm la orele de teorie, când facem școala de șoferi, semnificația indicatoarelor rutiere. Dar elevii se amuză din prima clipă când le văd. Iată cele 5 indicatoare rutiere amuzante.

1. “Atenție, cetățeni turmentați!” Sunt indicatoarele care arată fie un pieton imortalizat pe trecerea de pietoni, într-o poziție care arată că este pe cale de a-și pierde echilibrul, fie un personaj deplasându-se în patru labe. Ambii au o sticlă în mână. Aceste indicatoare sunt amplasate, de obicei, în zona barurilor și au apărut și la noi în țară.

2. În Italia, autoritățile au montat indicatoare care avertizează în privința prezenței în zonă a femeilor de moravuri ușoare, după ce mai multe accidente au fost provocate de șoferi cărora li s-a distras atenția de la drum. Poliția Rutieră din Peninsulă încearcă astfel să-i pună în gardă pe conducătorii auto.

3. În Statele Unite, numărul accidentelor provocate de vaci este în medie de 20 pe an. Se impune astfel prezența, în unele zone, a unui indicator rutier care să anunțe prezența animalelor. Indicatorul este amuzant pentru că redă o vacă și un autoturism care pare lovit de aceasta.

Indicatoare rutiere care interzic folosirea drumului pe post de toaletă

4. Există un indicator rutier care le cere șoferilor și pasagerilor să nu își facă nevoile în zone favorabile acestui tip de acțiune (vezi GALERIA FOTO). Uneori, acesta este însoțit și de un panou care indică valoarea amenzii în cazul nerespectării indicatorului.

5. “Atenție, persoane în vârstă!” La o primă vedere, nu este amuzant. Dar amplasarea sa în zona cimitirelor îi duce pe șoferi cu gândul la faptul că locatarii de acolo sunt destul de activi. În realitate, polițiștii de la Rutieră încearcă să atragă atenția conducătorilor auto că zona respectivă este frecventată de bătrâni care se deplasează încet.
Comentarii
Inchide